Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uavklart og alvorlig for guttene som falt i elva

Fireåring varslet at kameratene hadde falt i Falkumelva i Skien.

ALVORLIG: Det var en fireåring som varslet om de to kameratene hadde falt i Falkumelva like ved politistasjonen i Skien. Fireåringens far fikk varslet redninsgmannskap med helikopter. Foto: Theo Valen Aasland.
ALVORLIG: Det var en fireåring som varslet om de to kameratene hadde falt i Falkumelva like ved politistasjonen i Skien. Fireåringens far fikk varslet redninsgmannskap med helikopter. Foto: Theo Valen Aasland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Situasjonen var mandag formiddag uavklart for de to guttene på fem og seks år som falt i Falkumelva i Skien søndag.

Guttene på fem og seks år ble fløyet til Oslo universitetssykehus søndag kveld med livstruende skader. Mandag ettermiddag var situasjonen den samme for guttene.

- Jeg har akkurat vært i kontakt med sykehuset. Jeg kan ikke si noe mer enn at situasjonen er uavklart og alvorlig, sier stasjonssjef Annie Sandersen ved Grenland politistasjon til NTB.

Politiet har så vidt kommet i gang med etterforskningen og har lite informasjon så langt om hva som skjedde da de to guttene falt i Falkumelva søndag.

Fireåring varslet

Sandersen bekrefter at det var en fire år gammel kamerat av dem som varslet sin far om at guttene lå i det kalde vannet.

Faren varslet politiet, som rykket ut til stedet sammen med mannskaper fra Røde Kors.

En av guttene ble plukket opp av en kajakkpadler, mens den andre ble hentet opp av redningsdykkere.

Hva guttene gjorde ved elva vil ikke politiet gå inn på, men de bekrefter at de bor i området.

Livreddende hjelp

- Det ble satt i gang livreddende tiltak etter hvert som guttene ble berget opp av vannet. Det var gutten som ble funnet av dykkerne, som ble berget sist, sier Sandersen.

Søndag kveld opplyste Oslo universitetssykehus at begge guttene hadde livstruende skader da de ble brakt til sykehuset med ambulansehelikopter.

Politiet vet ikke hvor lenge de to guttene hadde ligget i vannet da de ble hentet opp.

- Vi vet særdeles lite nå, i og med at vi ennå ikke har kommet i gang med vitneavhør, sier politistasjonssjefen.

Kriseteamet aktivert

Ordfører Hedda Foss Five (Ap) i Skien sier til Varden at kriseteamet ble koblet inn søndag kveld og følger opp pårørende, barnehagepersonell og ansatte ved skolene hvor søsknene til de to guttene går. Også de som berget guttene opp av vannet, får oppfølging hvis de ønsker det.

NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media