Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ubalansert kjønn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  •  Den rødgrønne regjeringen kan ikke være bekjent av at den lar kommunale aksjeselskaper i fred for regelen om kjønnsbalanse i styrene. I går kunne Aftenposten berette om valget av nytt styre i Hurum Energiverk. Der vraket man en kvinne til fordel for en mann. Da viser det seg at de kommunale aksjeselskapene ikke er omfattet av den generelle regelen om kjønnsfordeling i styrene i almennaksjeselskaper og i statlig eide aksjeselskaper, foretak og liknende.
  •  Det er registrert 1420 kommunalt eide aksjeselskaper. Antallet øker, og mange av dem disponerer store verdier. Det er vanskelig å se hvorfor de skulle være unndratt fra den generelle regelen om kjønnsfordeling. Lederen for valgkomiteen i Hurum Energiverk sier at valget av styremedlemmer handler om politikk. I private aksjeselskaper har man argumentert med at det handler om kvalifikasjon. Men lovregelen handler om likestilling. Det bør kommunale selskaper akkurat som statlige og private snarest ta inn over seg.