- Ubarmhjertige Bush

- Nå er det på tide at Texas-guvernør George W. Bush viser lederskap ved å stoppe henrettelsene i Texas. Uskyldens tid er over. Bush vet at rettssystemet ikke fungerer. Statsstøttede drap er ikke å vise moralsk mot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver New York Times og Washington Post etter at Gary Graham ble henrettet natt til fredag.

En rekke politiske analytikere er enige om at George W. Bush har vist at han ikke lar seg presse av motstandere av dødsstraff og demonstranter. Det som bekymrer, er derimot uviljen til å innrømme at moralsk mot og lederskap nå handler om å være ærlig nok til å se de alvorlige feilene i rettssikkerheten for fattige og fargede i Texas.

Må bli moden

Måten Bush til nå har håndtert dødsstraff-sakene på, er et bilde på hvordan han vil håndtere alvorlige verdensproblemer hvis han blir valgt inn i Det hvite hus til høsten, sier analytikerne.

- Vi ønsker oss er ikke en tøffing som skal bevise at han ikke viker. Det USA trenger er en moden, tenksom og rettferdig leder, sier lederen for Boston Colleges statsvitenskapelige avdeling, Marc Landy.

Den republikanske guvernøren George Ryan i Illinois har vist dette motet ved å stoppe alle henrettelser for å granske systemet.

Ukentlig henrettelse

I Texas planlegges en henrettelse hver uke fram til presidentvalget 7. november. Det betyr at debatten om dødsstraff ikke vil bli borte.

Selv om amerikanere flest er for dødsstraff, er klimaet endret ved inngangen til år 2000. Flere og flere ser livsvarig fengsel som et alternativ til dødsstraff.

Da Bush nylig ga dødsdømte Rick McGinn 30 dagers utsettelse for å DNA-testes, viste Texas-guvernøren at han selv tvilte i skyldspørsmålet.

SYNKRONISERT MED JESUS: George W. Bush med forbilde.