SAVNET: Journalisten Kim Wall (30), er fortsatt ikke funnet. I dag opplyser dansk politi at den danske oppfinneren Peter Madsen har innrømmet at det skjedde en ulykke om bord ubåten torsdag forrige uke, som forårsaket 30-åringens død. Foto: Tom Wall /TT / NTB scanpix
SAVNET: Journalisten Kim Wall (30), er fortsatt ikke funnet. I dag opplyser dansk politi at den danske oppfinneren Peter Madsen har innrømmet at det skjedde en ulykke om bord ubåten torsdag forrige uke, som forårsaket 30-åringens død. Foto: Tom Wall /TT / NTB scanpixVis mer

Ubåt-mysteriet:

Ubåt-eier innrømmer skyld i den svenske journalisten Kim Walls død

Skal ha sagt han dumpet den savnede journalisten i sjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge en pressemelding fra dansk politi kommer det fram at den danske oppfinneren Peter Madsen har innrømmet at det skjedde en ulykke om bord i farkosten Nautilus, som forårsaket Kim Walls død.

UBÅT-MYSTERIET: Den danske oppfinneren Peter Madsen er siktet for drap på den 30 år gamle journalisten Kim Wall. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

SISTE: Madsens advokat forteller til danske TV2 at oppfinneren hjelper politiet i søket etter Kim Walls kropp.

Begravde kvinnen til sjøs
Ifølge pressemeldingen har Madsen sagt at han begravde den kvinnelige journalisten til sjøs, i nærheten av Køge Bugt.

Siktelsen for drap opprettholdes.

Han advokat, Betina Hald Engmark, forteller til danske TV2 at Madsen er lettet over at hans forklaring om at det skjedde en ulykke på båten har kommet fram i offentligheten.

- Han har hele tiden hatt et ønske om at informasjonen kom ut allerede i forbindelse med avhøret lørdag. Men politiet på påtalemyndigheten har hatt et ønske om at det skulle foregå bak lukkede dører, sier Engmark.

Svenske og danske sjøfartsmyndigheter har utarbeidet en konkret oversikt over ubåtens seilerute i Køge Bugt og Øresund. Ruta ligger i dansk farvann, i henholdsvis det sydlige Øresund samt den nord- og vestlige delene av Køge Bugt.

På grunn av strømforholdene da ubåten var på sin siste tur, antas det at Wall kan ha blitt ført mot Sverige, skriver NTB.

- Leter etter en død person

Kim Wall ble sist sett torsdag for halvannen uke siden, om bord i Madsens ubåt, Nautilus.

Hun skulle lage en reportasje om den kjente danske oppfinneren.

På fredag gikk dansk politi ut og sa at de ikke lenger hadde tro på å finne den svenske journalisten i live.

- Vi har gjort mange etterforskningsskritt som jeg ikke kan komme nærmere inn på nå, men situasjonen er den at vi fortsatt mangler et lik i saken, sa leder ved Københavnpolitiets drapsenhet, Jens Möller.

- Det er vår klare formening at vi leter etter en død person, tilføyde han.

Søker videre

I helga har det blitt foretatt omfattende søk etter den savnede journalisten, skriver politiet i dagens pressemelding - både fra fly og skip.

Søket vil fortsette i dag, ifølge politiet.

Peter Madsen har siden torsdag forrige uke nektet for å ha noe med forsvinningen å gjøre. Han har hevdet at han satte fra seg Kim Wall på havna i København i 22.30-torsdag kveld.

Kim Wall ble meldt savnet av sin kjæreste klokka 02.30 samme natt. Dagen etter sank ubåten til Madsen. Han sa da at årsaken til dette var tekniske problemer med ubåtens ene ballasttank.

Dansk politi har fram til nå vært relativt tilbakeholdne med informasjon i saken. Fengslingsmøtet av Madsen i forrige uke ble holdt for lukkede dører.

Politiet skriver i dagens pressemelding at de vil gå ut med mer informasjon om det skulle framkomme ytterligere vesentlige opplysninger i saken.

Dagbladet følger saken.