Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapet på Kim Wall:

- Ubåt-ekspert sår tvil om Madsens forklaring

Er hentet inn som vitne i rettssaken mot den drapstiltalte ubåtkapteinen.

FORKLARER SEG: Drapstiltalte Peter Madsen skal etter planen fortsette sin forklaring for den danske domstolen i dag. Han nekter straffskyld etter tiltalen om overlagt drap på journalisten Kim Wall. Foto: Niels Hougaard/Ritzau/AP/Scanpix
FORKLARER SEG: Drapstiltalte Peter Madsen skal etter planen fortsette sin forklaring for den danske domstolen i dag. Han nekter straffskyld etter tiltalen om overlagt drap på journalisten Kim Wall. Foto: Niels Hougaard/Ritzau/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KØBENHAVN (Dagbladet): Det er innkalt 37 vitner i rettssaken mot drapstiltalte Peter Madsen. En av dem er den erfarne ubåt-veteranen Ditte Dyreborg, skriver danske BT.

Hun har utarbeidet en rapport som sår tvil om Madsens forklaringer om Kim Walls død, ifølge avisa.

Teknisk ekspert

Rettssaken mot den kjente danske ubåtkapteinen fortsetter i dag fra klokka 09.30 i Københavns byrett.

Det er ventet at han da skal fortsette sin forklaring for retten.

Madsen begynte på forklaringen sin under den første behandlingen av saken for den danske domstolen, den 8. mars.

Han nektet da straffskyld etter tiltalen om overlagt drap, og sa at Wall døde etter en kullosforgiftning i ubåten.

UBÅT-MYSTERIET: Da den den danske oppfinneren Peter Madsen ble reddet i land fra sin synkende ubåt den 11. august i fjor, at han var alene da ubåten gikk under klokka 11.00. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Ditte Dyreborg regnes som en av Danmarks ledende tekniske eksperter innen undervannsbåter, og det er på bakgrunn av dette at hun er innkalt som vitne i saken, skriver BT.

Madsen har som kjent gitt flere ulike forklaringer på hva som skjedde med Wall; han har sagt han slapp henne av i live, deretter at hun døde av at hun fikk en luke i hodet, og nå sist - at hun døde av en kullosforgiftning om bord.

Rapport

Dette samstemte til dels med den siste forklaringa han ga politiet den 14. oktober i fjor.

Påtalemyndigheten skriver i sin tiltale mot Madsen at «dødsårsaken er ukjent, men at den trolig skjedde ved kvelning eller at halsen ble skåret over».

At kullosforgiftning kan være en mulig dødsårsak, nevnes altså ikke her.

Det er dansk politi som har bedt Dyreborg vurdere Madsens forklaring om kullosforgiftning, skriver BT.

- I rapporten sår hun på bakgrunn av tekniske undersøkelser tvil om hvorvidt en ulykke kan ha skjedd slik den er beskrevet av Peter Madsen under politiavhøret den 14. oktober, skriver BT, som har fått innsyn i en rettsbok fra denne dagen.

Bestrides

Avisa tilføyer at både Peter Madsen og hans forsvarer, advokat Bettina Hald Engmark bestrider konklusjonene til kapteinløytnant Dyreborgs konklusjoner.

Dagbladet følger rettssaken i København.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling