SIKTET: Danske Peter Madsen, som er siktet for å ha drept og partert den svenske journalisten Kim Wall, diskuterte hvordan man best kunne kvitte seg med lik, forteller tidligere bekjente. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark / NTB scanpix
SIKTET: Danske Peter Madsen, som er siktet for å ha drept og partert den svenske journalisten Kim Wall, diskuterte hvordan man best kunne kvitte seg med lik, forteller tidligere bekjente. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark / NTB scanpixVis mer

Ubåtmysteriet i Danmark:

Ubåt-Madsen skal ha avslørt makaber plan for bekjente: - Vanskelig å finne der

Bekjente av drapssiktede Peter Madsen hevder at den eksentriske dansken snakket om hvordan man best kunne kvitte seg med lik ved å dumpe dem i Køge bukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den danske oppfinneren Peter Madsen (46) er siktet for å ha drept og partert den svenske journalisten Kim Wall (30) under en tur i oppfinnerens hjemmebygde ubåt i august i år.

Helt siden torsoen av Wall ble funnet i strandkanten ved Amager i København, halvannen uke etter at hun ble meldt savnet, har Madsen hevdet at hun mistet livet da hun fikk en luke på 70 kilo i hodet i en ulykke om bord i ubåten.

Han hevder at hun døde momentant, og at han i panikk skal ha valgt å kaste kroppen hennes over bord. Han påsto at kroppen hennes var hel på dette tidspunktet, og hvem som hadde delt opp kroppen, hadde han ingen svar på.

- Det føltes ikke rart

Han har videre hevdet at drapet på ingen måte var planlagt. Men nå forteller flere bekjente av Madsen til svenske Aftonbladet at den danske oppfinneren og ubåtkapteinen tidligere har snakket om at den beste måten å kvitte seg med lik på var å dumpe dem i Køge bukt.

- Dette er noe vi har tenkt på etterpå. Da føltes det ikke så rart å snakke om dette, men i dag føles det som om han ble inspirert av dette, sier en tidligere bekjent av Madsen.

Køge bukt er det samme stedet der den sunkne ubåten ble funnet etter at Madsen selv, ifølge politiet, skal ha sørget for at den sank til havets bunn. Det er også det samme området der politiet leter etter Kim Walls armer, som fortsatt ikke er funnet. I forbindelse med søkene fant politiet en sag torsdag, som er tatt inn til tekniske undersøkelser for å se om den kan ha blitt brukt i forbindelse med parteringen.

«Crime-night»

UBÅT-MYSTERIET: Den danske oppfinneren Peter Madsen er siktet for drap på den 30 år gamle journalisten Kim Wall. Madsen har nektet skyld for uaktsomt drap, og sagt at han var alene da ubåten gikk under klokka 11.00 fredag utenfor København. Video: NTB Scanpix Vis mer

En annen bekjent av Madsen bekrefter overfor avisa at drap og dumping av lik var tema under samtalene, skriver NTB.

- Det var under noe som kalles science-night, men til slutt så spøkte vi med at det i stedet skulle kalles crime-night ettersom emnene ofte handlet om det, sier Madsens bekjente, som selv var med på disse møtene.

Han bekrefter at et av temaene som ble diskutert, var hvordan man best kunne kvitte seg med et lik.

- En av ideene var å plassere kroppen i et fiskegarn og dumpe det i Køge bukt. Der er det mye trafikk og man får ikke dykke hvor som helst der. Dessuten er det svært vanskelig å finne noe ved hjelp av ekkolodd der, forteller han.

Først da Madsen ble pågrepet og siktet for parteringsdrap, begynte de som deltok på møtene å tenke over hva som hadde vært tema.