Atlanterhavet:

Ubåt med fem om bord savnet

En turistubåt som dykket ved Titanic-vraket er savnet i Atlanterhavet. Fem personer skal ha vært om bord.

En ubåt som skulle ta turister med til vraket av Titanic har forsvunnet i Atlanterhavet. Video: Reuters / Oceangate Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ubåt som skulle ta turister med til vraket av Titanic har forsvunnet i Atlanterhavet. En lete- og redningsaksjon ble derfor satt i gang tidligere mandag, melder BBC mandag ettermiddag.

Den amerikanske kystvaktens avdeling i Boston har bekreftet meldingen overfor kanalen.

Fem personer skal ha vært om bord i ubåten før den forsvant, ifølge The Guardian, som også har fått opplysningene bekreftet av kystvaktens avdeling i Boston.

Den britiske eventyreren Hamish Harding skal ifølge den britiske avisa The Telegraph være blant de fem om bord i den savnede turistubåten.

Harding har tidligere vært på flere ubåtekspedisjoner og blant annet besøkt Challengerdypet, det dypeste kjente stedet i verdenshavene, skriver NTB.

Jordan Hart i den amerikanske kystvakten forteller at de var i gang med et annet redningsoppdrag, da de ble bedt om å bistå en leteaksjon utenfor kysten av Newfoundland, skriver CBS News.

Selskapet bekrefter

Ubåten, som drives av det private selskapet OceanGate Expeditions, ble brukt til å se Titanic på nært hold, skriver BBC. Vraket ligger på 3800 meters dyp utenfor kysten av Newfoundland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer