<strong>KOM ALENE TILBAKE:</strong> Peter Madsen kom alene tilbake etter en ubåt-tur sammen med den svenske journalisten Kim Wall. Her snakker han med en politimann i Dragør havn sør for København den 11. august, etter redningsaksjonen da ubåten sank samme dag. Foto: NTB Scanpix/Bax Lindhardt
KOM ALENE TILBAKE: Peter Madsen kom alene tilbake etter en ubåt-tur sammen med den svenske journalisten Kim Wall. Her snakker han med en politimann i Dragør havn sør for København den 11. august, etter redningsaksjonen da ubåten sank samme dag. Foto: NTB Scanpix/Bax Lindhardt Vis mer

Leif GW Persson mener det er avgjørende å finne Kim Walls hode

Ubåt-mysteriet: - Madsen kan ende opp med å le rettferdigheten midt i ansiktet

Den kjente kriminologiprofessoren og forfatteren Leif GW Persson frykter at bevisene mot ubåteier Peter Madsen ikke vil holde til en drapsdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selv om den danske oppfinneren Peter Madsen (46) har innrømmet at den svenske journalisten Kim Wall (30) døde ombord i hans selvbygde ubåt «Nautilus», betyr ikke det nødvendigvis at han blir dømt for drap.

Madsen innrømmer å ha dumpet liket fra ubåten, men hevder at dødsfallet var en ulykke. Det tror krimforfatter Leif GW Persson at han kan komme unna med.

- Den der ulykkesbeskrivelsen holder han fast ved, og det er en hake, sier han til svenske Expressen.

- Morder går fri

Persson, som i mange år jobbet i Rikspolistyrelsen, forteller om tre mordetterforskninger hvor ofrene ble dumpet, delt opp eller forsøkt skjult. I alle tre tilfeller gikk den mistenkte fri, selv om vedkommende «åpenbart» var skyldig.

Nå frykter Persson at det samme kan skje med Madsen, som er siktet for drap på Kim Wall.

Han begrunner det med at bare deler av Kim Walls kropp er funnet. Hvis hodet blir funnet, øker sjansene for å finne dødsårsaken, hvis det for eksempel var kvelning.

- Det tar jo bare sekunder, og så begynner hun å skrike. Og for å liksom få kontroll på henne så tar han tak om strupen hennes og klemmer til, er Leif GW Persson beskrivelse av et mulig hendelsesforløp.

Selv er han overbevist om at det var et drap, og at Madsen er skyldig.

- Det er helt enkelt en morder som kan gå fri. I en viss forstand kan han jo da le rettferdigheten midt i ansiktet, sier Persson til Expressen.

<strong>MULIG HENDELSESFORLØP:</strong> - For å liksom få kontroll på henne så tar han tak om strupen hennes og klemmer til, er kriminologiprofessor og forfatter Leif GW Persson beskrivelse av et mulig hendelsesforløp da Kim Wall døde. Her er han i sin private skrivestue. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
MULIG HENDELSESFORLØP: - For å liksom få kontroll på henne så tar han tak om strupen hennes og klemmer til, er kriminologiprofessor og forfatter Leif GW Persson beskrivelse av et mulig hendelsesforløp da Kim Wall døde. Her er han i sin private skrivestue. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

«Nautilus»' rute kartlagt

Den omkomne Kim Wall var en prisbelønt journalist, som 10. august la ut på en reportasjetur med oppfinneren Peter Madsen. Madsen har tilnavnet «Rakett-Madsen».

Ifølge danske Extra Bladet har politiet med hjelp fra danske og svenske sjøfartsmyndigheter, satt opp en fullstendig oversikt over ruta til ubåten «Nautilus» i Øresund og Køge Bugt mellom 10. og 11. august.

Det endte med haveri, etter en tur med Madsen og Wall ombord. Bare Madsen kom tilbake, mens Wall ble meldt savnet.

23. august ble torsoen hennes funnet - altså uten både hode, armer og bein.

Ifølge danske Berlingske Tidende (BT) filmet et australsk TV-team Peter Madsen bare timer før han dro av gårde med Wall. Denne videoen skal nå gjennomgås av politiet, skriver BT

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer