Ubåt settes inn i søket etter det havarerte EgyptAir-flyet

Fortsetter søket etter det svarte boksene.

VRAKRESTER:  Fra før er noen vrakrester fra EgyptAir-flyet funnet. Her er det som skal være restene av et flysete avbildet. Foto: Reuters / NTB Scanpix
VRAKRESTER: Fra før er noen vrakrester fra EgyptAir-flyet funnet. Her er det som skal være restene av et flysete avbildet. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Egyptiske myndigheter har satt en miniubåt inn i søket etter EgyptAir-flyet som styrtet i Middelhavet. Håpet er å finne vraket og dermed også de svarte boksene.

- Ubåten har kapasitet til å gå ned til 3.000 meters dybde, sa Egypts president Abdel Fattah al-Sisi i en tv-sendt tale søndag.

Sisi sa videre at Egypt og Frankrike i fellesskap leder leteoperasjonen som søker etter det savnede flyet. Marinefartøy og kommersielle skip fra flere land deltar i søket etter flere vrakdeler og gjenstander som kan gi en pekepinn på hvor flyvraket ligger.

- Det er svært, svært viktig for oss å få brakt på det rene omstendighetene som førte til at flyet styrtet. Men det vil ta tid før vi kan fastslå den eksakte årsaken, sa Sisi i talen. Det var første gang den egyptiske presidenten kommenterte flystyrten

- Bør ikke spekulere om årsak President Sisi oppfordret samtidig medier og andre til å være varsomme med å spekulere på årsakene til flystyrten.

- Alle teorier er mulige. Det finnes ingen spesifikk teori som vi vil stille oss bak nå, sa Sisi. Den egyptiske samferdselsminister uttalte før helgen at terrorisme er en mer sannsynlig årsak enn mekanisk feil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer