Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ubåtdramaet: Hjelpen nærmer seg - men for sent?

Britiske talsmenn bekreftet natt til torsdag at miniubåten som skal ned til «Kursk», var under omlasting i Trondheim. Men for det russiske ubåtmannskapet kunne det allerede være for sent

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge fjernsynsselskapet CNN mistet de fleste av de 118 om bord i den russiske atomubåten trolig livet allerede før den gikk til bunns i Barentshavet lørdag. De to kraftige eksplosjonene som ble hørt, kan knapt ha etterlatt seg liv, meldte CNN onsdag.

Så lenge man ikke har direkte kontakt med innsiden av undervannsbåten, er det svært vanskelig å vite om noen av mannskapet fortsatt lever, påpekte CNN.

Så vel USA som Storbritannia har vært raskt ute med å tilby russerne hjelp til å berge eventuelle overlevende fra «Kursk». Bak den vestlige innsatsviljen skjuler det seg ikke bare menneskelig medfølelse, men også sympati og respekt for det mange vestlige marineoffiserer ser på som en slagen motstander, sier militæreksperter.

Fra å være en farlig fiende har russerne sunket til status som en slags fattig fetter, fjernt forbundet med de vestlige stormakter gjennom samarbeidet i organisasjoner som Partnerskap for fred. Den vedvarende økonomiske krisen i Russland har gått hardt ut over forsvaret.

(NTB)