Ubåten på plass i vannet

Miniubåt søker etter Charlotte Moene (17).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ØVRE ÅRDAL (Dagbladet.no): En fjernstyrt miniubåt med kamera på størrelse med en lommelykt er på plass i Årdalsvatnet i Øvre Årdal. Vannet er veldig mørkt og 150 meter dypt på det lengste.

- Båten er nå på plass. De har fått en innføring i saken og skal ut i en båt og søke derfra. Nå får vi håper søkeforholdene er gode slik at de kan få gjort en effektiv og god jobb, sier lensmann Kristen Olav Grøttebø i årdalspolitiet til Dagbladet.no.

Det er et stort område med sterke strømmer i vannet, så det er et krevende arbeid miniubåten har framfor seg. Miniubåten kom fra Oslo tidligere i dag. Investorene bak den lille kamerabåten ønsker ikke å vise frem utstyret fordi den søker vanligvis ikke etter mennesker, men brukes til kommersielt bruk.

I 15-tiden fikk de lurt den lille ubåten fra båten og ned i vannet foran pressekorpset på land.

- Det er et vanskelig arbeid de har foran seg. Det er stort område med masse strøm, sier lensmannen.

Stor elv

Elva Fardøla, som går ut i Årdalsvatnet, har steget på grunn av den store nedbøren i løpet av natta. I går søkte redningsdykkere rundt oppe i fossen og ved fossefallet, men søkene ga ingen resultater. Heller ikke letemannskapene som søkte i de rolige partiene av elva fant noe.

Charlotte Moene (17) fra Øvre Årdal forsvant sporløst mandag forrige uke. To klesplagg som antas å være en bukse og et undertøysplagg ble fredag kveld funnet i elva.

SØKER: En fjernstyrt miniubåt på størrelse med en lommelykt er på plass for å søke etter Charlotte Moene (17) i Årdalsvatnet nå. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SØKER: En fjernstyrt miniubåt på størrelse med en lommelykt er på plass for å søke etter Charlotte Moene (17) i Årdalsvatnet nå. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Disse klærne samsvarer med hva Moene hadde på seg forsvinningsdagen. Jenta skal også være observert gående langs fossefallet dagen hun forsvant.

Siste sikre observasjon er gjort mandag 9. juli klokka 09.15 da hun møtte en bekjent på vei fra sin mor til sin far, der hun skulle hente noen ting før hun etter planen skulle være med sine besteforeldre til familiehytta på Finnskogen i Hedmark.

Politiet opplyser at ubåtsøket kan ta tid, avhengig av hva de eventuelt finner.

DEKKES OVER: Firmaet bak utstyret ønsker ikke å vise frem den lille ubåten siden den vanligvis ikke søker etter personer, men kun til kommersielt bruk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer