Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ubaydullah framstilles for fengsling i morgen

27-åringen er siktet for trusler mot to journalister.

SIKTET FOR TRUSLER: Ubaydullah Hussain (27) er siktet for å ha truet to journalister. Foto: SARA ESTIRI / DAGBLADET
SIKTET FOR TRUSLER: Ubaydullah Hussain (27) er siktet for å ha truet to journalister. Foto: SARA ESTIRI / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ubaydullah Hussain (27) framstilles for varetektsfengsling i morgen. Det er klart etter at politijuristen i Oslo politidistrikts seksjon for organisert kriminalitet har vurdert siktelsen mot ham.

- Det går mot fengslingsmøte; det kan bli aktuelt å begjære fire uker, opplyser seksjonens leder, politiinspektør Einar Aas, til Dagbladet.

- Gjentakelsesfare - Vi mener det er gjentakelsesfare og bevisforspillelse, forklarer politiadvokat Kathrine Kristoff om grunnlaget for fengslingsbegjæringen.

Hun bekrefter at hun vil begjære fire ukers varetekt for Hussain.

- Det kan i tillegg bli aktuelt å be om brev-, besøks- og medieforbud, sier Kristoff.

Hussain ble i går pågrepet og siktet for trusler mot to journalister, blant dem Dagsavisens Nina Johnsrud. Journalistene har skrevet avslørende artikler om norske islamister, inkludert miljøet rundt 27-åringens gruppering Profetens Ummah. Han nekter straffskyld, men innrømmer å ha skrevet e-postene med de angivelige truslene.

- Omfattende Seksjon for organisert kriminalitet fikk oversendt saken tidlig i dag, etter at den opprinnelig lå hos Stovner politistasjon. Aas signaliserte tydelig at politiet ønsker Hussain fengslet.

- Men det er et omfattende sakskompleks, sa politiinspektøren til Dagbladet i morges - og siktet til at miljøet rundt Hussain søker oppmerksomhet.

- Det skal de få nå, konkluderte han.

Politiadvokat Kristoff utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet.