- Ubaydullah har ikke noe med Irak å gjøre

Framtredende irakere i Norge raser mot Ubaydullah Hussain og hans skremselspropaganda.

OPPGITT OG FRUSTRERT:  Rådet for irakere i Norge er oppgitt over at ekstremister som Ubaydullah Hussain framstår som representative for muslimer og Irak. I går møtte rådet Per Sandberg og Christian Tybring-Gjedde fra Frp på Stortinget. Foto Gunnar Hultgreen
OPPGITT OG FRUSTRERT: Rådet for irakere i Norge er oppgitt over at ekstremister som Ubaydullah Hussain framstår som representative for muslimer og Irak. I går møtte rådet Per Sandberg og Christian Tybring-Gjedde fra Frp på Stortinget. Foto Gunnar Hultgreen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rådet for det irakiske samfunnet i Norge er oppgitt og fly forbannet. Sinnet til foreningen som representerer de aller fleste irakere i Norge er rettet mot islamske ekstremister generelt og den norsk fødte pakistaneren Ubaydullah Hussain spesielt.

— Han utgir seg for å representere muslimer og gjør seg talsmann for Irak, men han har ikke noe med Irak å gjøre, sier mennene.

— Ties i hjel I går møtte sju irakere — sjiamuslimer, sunnimuslimer, kurdere og assyrere — representanter fra regjeringspartiet Frp. I går var de på Stortinget og møtte Frp's Per Sandberg og Christian Tybring-Gjedde.

— Problemet er at vi som representerer Irak i Norge og er irakere, vi blir ikke hørt. Mediene er interessert i ekstremister som pakistaneren Ubaydullah Hussain. Og han har med respekt å melde ikke noe med Irak å gjøre. Her i Norge blir mulla Krekar framstilt som en viktig mann. I Irak er han absolutt ingen ting, slår mennene i Rådet for det irakiske samfunnet i Norge fast.

— Det var et meget positivt møte. De forskjellige irakiske grupperingene i Norge møtte oss, og framsto som enige. De hadde samme intensjoner, sier Per Sandberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer