- Ubaydullah har ikke noe med Irak å gjøre

Framtredende irakere i Norge raser mot Ubaydullah Hussain og hans skremselspropaganda.

 OPPGITT OG FRUSTRERT:  Rådet for irakere i Norge er oppgitt over at ekstremister som Ubaydullah Hussain framstår som representative for muslimer og Irak. I går møtte rådet Per Sandberg og Christian Tybring-Gjedde fra Frp på Stortinget. Foto Gunnar Hultgreen
OPPGITT OG FRUSTRERT: Rådet for irakere i Norge er oppgitt over at ekstremister som Ubaydullah Hussain framstår som representative for muslimer og Irak. I går møtte rådet Per Sandberg og Christian Tybring-Gjedde fra Frp på Stortinget. Foto Gunnar HultgreenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rådet for det irakiske samfunnet i Norge er oppgitt og fly forbannet. Sinnet til foreningen som representerer de aller fleste irakere i Norge er rettet mot islamske ekstremister generelt og den norsk fødte pakistaneren Ubaydullah Hussain spesielt.

— Han utgir seg for å representere muslimer og gjør seg talsmann for Irak, men han har ikke noe med Irak å gjøre, sier mennene.

— Ties i hjel I går møtte sju irakere — sjiamuslimer, sunnimuslimer, kurdere og assyrere — representanter fra regjeringspartiet Frp. I går var de på Stortinget og møtte Frp's Per Sandberg og Christian Tybring-Gjedde.

— Problemet er at vi som representerer Irak i Norge og er irakere, vi blir ikke hørt. Mediene er interessert i ekstremister som pakistaneren Ubaydullah Hussain. Og han har med respekt å melde ikke noe med Irak å gjøre. Her i Norge blir mulla Krekar framstilt som en viktig mann. I Irak er han absolutt ingen ting, slår mennene i Rådet for det irakiske samfunnet i Norge fast.

— Det var et meget positivt møte.
 
De forskjellige irakiske grupperingene i Norge møtte oss, og framsto som enige. De hadde samme intensjoner, sier Per Sandberg.

— Har advart Rådet for det irakiske samfunnet i Norge mener de blir tiet i hjel, mens islamske ekstremister som Ubaydullah Hussain og Mulla Krekar får spalteplass og medieomtale.

Abed Akil Haten (leder for rådet), Rostum Shabab (kurder), Mohammad Hussein (sekulær iraker), Jamid Shegaga (kurder), Miran Ahmed (kurder) Mansor Hikmet (assyrer) og Haidar Fakir (araber) har ingen ting til overs for Hussain og de som predikerer terror og fanatisk islamisme.

— Hvem er det denne Ubaydullah Hussain representerer? En liten gruppe ekstremister.

— Ubaydullah Hussain og hans likesinnede må arresteres og puttes i fengsel.

— De fleste av oss har kommet til Norge fordi vi har flyktet fra krig. Det er for ille at norske myndigheter ikke aksjonerer mot disse ekstremistene, sier mennene i Rådet for det irakiske samfunnet i Norge.

— Det er viktig og helt nødvendig å bekjempe terror både i Norge og i Irak., sier Abed Akil Haten som leder det irakiske rådet

I juli ble Ubaydullah Hussain tiltalt for for offentlig å ha oppfordret noen til å iverksette drap, med hensikt å skape alvorlig frykt i en befolkning.