Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ubaydullah Hussain er siktet for trusler mot enkeltpersoner

Politiet holdt pressekonferanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag gikk politiet til aksjon mot en bolig på Bjerke, for å pågripe Ubaydullah Hussain (27). Hussain var ikke hjemme da aksjonen pågikk, men klokka 13.40 forteller politiet at han har meldt seg for politiet.

- Vi har pågrepet en person siktet for å ha truet enkeltpersoner, sier stasjonssjef ved Stovner politistasjon John Roger Lund.

Han forteller at disse truslene ble formidlet for en og to uker siden. Han vil ikke fortelle hvem disse enkeltpersonene er.

- Personene er klar over politiets etterforskning, sier Lund.

Hussain er dermed ikke pågrepet på grunn av truslene som ble skrevet på Facebook.

Planlagt aksjon Han forteller at aksjonene for å pågripe Hussain var planlagt.

- Truslene er fremsatt slik at det ga grunnlag for en siktelse, som ga grunnlag for å pågripe den siktede i dag, sier Lund når Dagbladet spør om det er sikkert at det er den siktede som står bak truslene.

Han forteller at politiet ser svært alvorlig på truslene.

- Hussain møtte selv opp på sentrum politistasjon, og ble pågrepet der, sier Lund.

Avhør Han forteller at den siktede vil bli avhørt i kveld.

- Vi foretok en pågripelse for å få gjort en ransakelse og sikre bevis for videre etterforskning, sier Lund.

PST er varslet om siktelsen.

PST bekreftet i går kveld at de var klar over trusselen som ble lagt ut på Facebook.

«Jeg skal gi dem beskyttelse jeg. inshAllah. Så fort jeg har tatt jegerprøven og får tak i en AK47. Disse svinene tilhører en okkupasjonsmakt , Israel, i tillegg har de okkupert vår moské, Al-Aqsa», skrev Hussain i gruppen «Profetens Ummah».

I samme gruppe skriver han i dag: «Journalistene (og pst) er vel ikke så dumme at de ikke skjønte hvorfor jegerprøven og ak47 ble nevnt? Hele saken er bare blåst opp. En uskyldig, men sarkastisk kommentar på facebook får så mye oppmerksomhet.»

MELDTE SEG: Ubaydullah Hussain meldte seg for politiet, etter at politiet forsøkte å pågripe ham tidligere i dag. Foto : Sara Estiri/ Dagbladet
MELDTE SEG: Ubaydullah Hussain meldte seg for politiet, etter at politiet forsøkte å pågripe ham tidligere i dag. Foto : Sara Estiri/ Dagbladet Vis mer