Ubaydullah Hussain er tiltalt for trusler og hatefulle ytringer

Mot et vitne, norske jøder og to journalister.

TILTALT FOR TRUSLER:  Tidligere leder av Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain, er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 132, 135a og 227. Foto : Sara Estiri/ Dagbladet
TILTALT FOR TRUSLER: Tidligere leder av Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain, er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 132, 135a og 227. Foto : Sara Estiri/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Islamisten er tiltalt for trusler mot to journalister og et vitne, diskriminerende og hatefulle ytringer mot jøder og motarbeidelse av rettsvesenet, melder NRK.

Ubaydullah Hussains forsvarer John Chr. Elden sier at Hussain erkjenner forholdene han nå er tiltalt for.

- Han erkjenner å ha slengt med leppa, og bestrider ikke faktum, sier Elden.

Derimot erkjenner ikke Ubaydullah Hussain straffeskyld, og mener at det dreier seg om lovlige ytringer.

Trussel mot vitne Det første forholdet Hussain er tiltalt for, er en trussel rettet mot et sakkyndig vitne i rettsaken mot Mullah Krekar:

«Ved Gud den allmektiges vilje skal du brenne i helvete og i denne verden», skal Hussein ha sagt. Dette oppfattes ifølge påtalemyndigheten som en trussel eller motarbeidelse av rettsvesenet.

Facebook-ytring Så dreier det seg om en ytring på Facebook-siden til Profetens Ummah, relatert til en nyhetssak om at norske jøder savner politibeskyttelse.

«Jeg skal gi dem beskyttelse jeg. inshAllah. Så fort jeg har tatt jegerprøven og får tak i en AK47», skrev Hussain på Facebook, med lenke til en VG-artikkel om at jøder i Norge savnet politibeskyttelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.