Ubaydullah Hussain fengslet i to uker

To uker mindre enn aktor ba om.

VANT IKKE FRAM: Ubaydullah Hussain (27) og forsvarer John Christian Elden har hele tida hevdet at det ikke foreligger noen grunn til fengsling. De ble ikke hørt av retten. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN / DAGBLADET
VANT IKKE FRAM: Ubaydullah Hussain (27) og forsvarer John Christian Elden har hele tida hevdet at det ikke foreligger noen grunn til fengsling. De ble ikke hørt av retten. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ubaydullah Hussain (27) er fengslet for to uker med brev-, besøks- og medieforbud. Det har Oslo tingrett besluttet i kveld.

Dette er to uker mindre enn aktor Kathrine Kristoff ba om. Men hun er fornøyd med at Hussain forblir i fengsel mens etterforskningen pågår.

- Nå må vi etterforske saken og se hva som kommer fram, sier Kristoff til Dagbladet.

Tar betenkningstid Hussains forsvarer John Christian Elden opplyser at han og klienten tar betenkningstid; Elden begjærte klienten løslatt fordi han hevder 27-åringen ikke har truet noen.

- Selv om det er to uker for mye, regner jeg med at politiet bruker tida grundig for å sjekke ut den mistanken som under tvil er funnet på journalisttruslene, sier Elden til Dagbladet.

Hussain, som leder islamistgruppa Profetens Ummah, ble torsdag pågrepet og siktet for å ha sendt trussel-e-poster til to journalister, blant dem Dagsavisens Nina Johnsrud. I dag kom det fram at siktelsen er utvidet med Facebook-meldingen han postet dagen før, rettet mot jøder.

Oslo-mannen har hele tida hevdet at e-postene til journalistene var ment som «dialog», og at Facebook-meldingen var ment som en spøk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.