Ubaydullah Hussain fengslet i to uker

To uker mindre enn aktor ba om.

VANT IKKE FRAM: Ubaydullah Hussain (27) og forsvarer John Christian Elden har hele tida hevdet at det ikke foreligger noen grunn til fengsling. De ble ikke hørt av retten. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN / DAGBLADET
VANT IKKE FRAM: Ubaydullah Hussain (27) og forsvarer John Christian Elden har hele tida hevdet at det ikke foreligger noen grunn til fengsling. De ble ikke hørt av retten. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ubaydullah Hussain (27) er fengslet for to uker med brev-, besøks- og medieforbud. Det har Oslo tingrett besluttet i kveld.

Dette er to uker mindre enn aktor Kathrine Kristoff ba om. Men hun er fornøyd med at Hussain forblir i fengsel mens etterforskningen pågår.

- Nå må vi etterforske saken og se hva som kommer fram, sier Kristoff til Dagbladet.

Tar betenkningstid Hussains forsvarer John Christian Elden opplyser at han og klienten tar betenkningstid; Elden begjærte klienten løslatt fordi han hevder 27-åringen ikke har truet noen.

- Selv om det er to uker for mye, regner jeg med at politiet bruker tida grundig for å sjekke ut den mistanken som under tvil er funnet på journalisttruslene, sier Elden til Dagbladet.

Hussain, som leder islamistgruppa Profetens Ummah, ble torsdag pågrepet og siktet for å ha sendt trussel-e-poster til to journalister, blant dem Dagsavisens Nina Johnsrud. I dag kom det fram at siktelsen er utvidet med Facebook-meldingen han postet dagen før, rettet mot jøder.

Oslo-mannen har hele tida hevdet at e-postene til journalistene var ment som «dialog», og at Facebook-meldingen var ment som en spøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer