- TRUER IGJEN:  Arslan Ubaydullah Maroof Hussain (27) skal ha gjentatt trusler mot to journalister. Her fra fengslingsmøtet i forbindelse med forrige trusselrunde.  Foto: CHristian Roth Christensen
- TRUER IGJEN: Arslan Ubaydullah Maroof Hussain (27) skal ha gjentatt trusler mot to journalister. Her fra fengslingsmøtet i forbindelse med forrige trusselrunde. Foto: CHristian Roth ChristensenVis mer

Ubaydullah Hussain gjentok truslene

Kritiserer at det i et demokrati vurderes straffbart, ifølge advokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islamisten Arslan Ubaydullah Hussain, som nylig ble løslatt fra varetekt, har gjentatt truslene mot to journalister som førte til at han ble siktet og fengslet.

Truslene ble lagt ut på Hussains Facebook-side fredag, ifølge Dagsavisen. De er rettet mot avisas egen medarbeider Nina Johnsrud og en annen journalist som ikke ønsker å stå fram offentlig.

«Dette er ikke en trussel, advarsel eller en skremmemail (...) Men dersom noe skjer med deg, vil jeg smile hele veien til begravelse», heter det i meldingen til den ikke navngitte journalisten.

Meldingene som er lagt ut på Facebook-siden, er tidligere sendt som epost til de to journalistene.

Hussein er talsperson for den ytterliggående gruppen Profetens Ummah. Han er fortsatt siktet for trusler mot de to journalistene og Det Mosaiske Trossamfund.

På Facebook-siden sin presenterer han eposten som ble sendt til Johnsrud slik: «Epost som kan fengsle en muslim i det «demokratiske» landet Norge».

Ifølge mannen advokat, John Christian Elden, er ikke gjentagelsen en trussel, men kritikk.

- De er allerede publisert av politiet og Johnsrud i flere medier. Han kritiserer at dette i et demokrati vurderes som straffbare trusler og mener at det må leserne selv kunne vurdere. Han vil imidlertid selv ikke komme med flere nye tilsvarende uttalelser før det er rettslig avklart om et demokrati tåler, kommenterer Elden overfor Dagbladet.

(NTB/Dagbladet)