Ubaydullah Hussain hyller terrorangrepet i Algerie

- Måtte Allah den høyeste belønne våre brødre, skriver den norske Profetens Ummah-lederen på Facebook.

PROVOSERER: Ubaydullah Hussain mener gisseltakerne i Algerie fortjener å belønnes med å komme til «det beste Paradiset». Faksimile: FACEBOOK
PROVOSERER: Ubaydullah Hussain mener gisseltakerne i Algerie fortjener å belønnes med å komme til «det beste Paradiset». Faksimile: FACEBOOKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Måtte Allah swt [Allah den høyeste] belønne våres brødre med den største og beste Paradiset og drive fiender av Islam ut av våres land og utslette dem. Amiin.»

Slik lyder en statusoppdatering på Facebook-profilen til den norske islamisten Ubaydullah Hussain (27).

Meldingen, som ble lagt ut i formiddag, ligger sammen med en lenke til en VG-artikkel om at algeriske myndigheter bekreftet at 23 gisler er drept ved gassproduksjonsanlegget i In Aménas.

Fem nordmenn er savnet etter terrorangrepet.

- Vesten har selv skylda Hussain er en av Norges mest oppmerksomhetssøkende islamister og leder gruppa Profetens Ummah, som er gjenstand for stor interesse fra oslopolitiet og Politiets sikkerhetstjeneste.

27-åringen bekrefter i kveld i en e-post til Dagbladet at den aktuelle Facebook-profilen tilhører ham. Han forklarer innlegget med at han synes gisseltakerne framsatte rimelige krav overfor algeriske myndigheter.

- Vesten har selv forårsaket denne situasjonen ved å okkupere, bedrive massedrap, torturere muslimer og stjele våre goder over hele verden, skriver han og fortsetter:

- Denne smerten som Norge sammen med Vesten føler nå grunnet situasjonen i Algerie, er noe alle muslimer over hele verden opplever hver dag. I våre muslimske land terroriserer Vesten den muslimske befolkningen daglig. Hvordan føles smerten når deres landmenn og tilbedere av Satan får et motangrep i deres globale krig mot islam?

- Regjeringen har blod på hendene Hussain framholder at Norge har en ledende rolle i «den globale fysiske krigen mot islam» - seinest i Mali.

- Den norske befolkningen skal vite at regjeringens utenrikspolitikk bidrar sterkt til situasjoner som denne i Algerie. Regjeringen har blod på sine hender, og er direkte årsaken til at norske liv er i fare.

Profetens Ummah-lederen påpeker at dagens sittende regjering i Algerie kom til makten ved et militærkupp i 1991, etter et valg der det islamistiske partiet FIS egentlig vant.

- Den algeriske regjeringen, som blir omtalt som kolleger av Stoltenberg, har sittet uønsket ved makten i 22 år, massakrert over 200 000 muslimer og kidnappet over 20 000 muslimer som de selv omtaler som «forsvunnet». Er det en slik makt Norge støtter?

- Slettet av jødene Facebook-profilen ble opprettet på fredag. Hussain publiserte da følgende melding på det sosiale nettverket:

«Alhamdulillah [Guds ære], jeg er tilbake.»

Hans fravær fra Facebook den siste tida forklarer han slik:

«Dette er en ny profil da den forrige ble slettet av jødene.»

Siktet for flere forhold Hussain ble i oktober arrestert for trusler mot to journalister - Nina Johnsrud i Dagsavisen og en Aftenposten-reporter - og mot Det Mosaiske Trossamfund. Han ble løslatt måneden etter, men er fortsatt siktet.

Dagbladet kjenner til at islamisten også etterforskes av Politiets sikkerhetstjeneste for andre mulige lovbrudd, som  kan ende opp som tiltale fra Det nasjonale statsadvokatembetet.

- Jeg kan bekrefte at han er siktet for flere forhold, blant annet for trusler. Saken har blitt overført fra Oslo politidistrikt til PST for at PST skal gjøre ferdig de resterende etterforskningsskritt og sende sakene i en samlet innstilling til statsadvokaten. Dette har skjedd i overenstemmelse mellom Oslo statsadvokatembeter, Det nasjonale statsadvokatembetet, Oslo politidistrikt og PST, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til Dagbladet.

Sikkerhetstjenesten vil ikke kommentere Hussains ferskeste Facebook-utspill.

 Ifølge Hussains forsvarer, advokat John Christian Elden, har 27-åringen vært utenlands de siste to månedene.

- Vi har ikke hørt noe mer om saken siden Hussain ble løslatt. Etter det har han oppholdt seg utenfor Norge, sier Elden til Dagbladet.

Han vil ikke gå inn på hvilke land islamisten har reist til.

Flere medier har tidligere meldt at Hussain sammen med flere norske islamister, med tilknytning til Profetens Ummah, har reist til Syria for å slutte seg til grupper som kjemper mot president Bashar al-Assad.

- Ikke første gang Det er langt fra første gang Hussain har lagt ut omstridte meldinger på Facebook.

I desember i fjor skal han ifølge TV 2 ha videreformidlet en Facebook-melding fra meningsfellen Arfan Bhatti, der norske soldater i Afghanistan beskrives som «levende blink, levende lik».

«Etter en hyggelig samtale med vår bror Arfan Bhatti ønsker jeg å overrekke denne beskjeden fra ham med referanse til artikkelen hvor Telemark bataljon forteller at de er klare til å nedkjempe alle som angriper styrkene deres i Afghanistan», skrev Hussain.

I oktober la han selv ut en melding mange tolket som drapstrusler mot norske jøder.

«Jeg skal gi dem beskyttelse jeg. inshAllah. Så fort jeg har tatt jegerprøven og får tak i en AK47», skrev Hussain på Facebook, med lenke til en VG-artikkel om at jøder i Norge savnet politibeskyttelse.

Kalte utenriksministeren en terrorist Før jul ble det også kjent at PST etterforsker en Facebook-melding fra Hussain om utenriksminister Espen Barth Eide (Ap).

I meldingen, gjengitt av Dagsavisen, kalte Hussain Eide terrorist og sier han håper statsråden blir rammet av Allahs forbannelse.

Meldingen ble skrevet på Høyre-politikeren Aamir Javed Sheikhs Facebook-side, i meldingsfeltet under et bilde der Sheikh står sammen med Eide. Bildet ble tatt i forbindelse med fakkeltoget mot ekstremisme i Oslo i desember.

I kommentarfeltet skrev Hussain:

«Terroristen du står sammen med har gitt ordre om drap på muslimske kvinner og barn i både Iraq og Afghanistan. Måtte Allahs forbannelse ramme ham i denne verdenen og i det hinsidige. Og den brannen han vil møte i helvete, vil være en million ganger sterkere enn den fakkelen du holder i hånden.»

Han har også skrevet at Profetens Ummah, som har 650 medlemmer på sin Facebook-side, har kontakt med den radikale, islamistiske organisasjonen Islam4UK.

Den islamistiske gruppa er klar på at planen er å gjøre Storbritannia til en islamsk stat under sharialovgivning.

ISLAMISTLEDER: Ubaydullah Hussain er en av Norges mest profilerte og oppmerksomhetssøkende islamister. Her leder han en demonstrasjon utenfor USAs ambassade i fjor høst. Foto: SARA ESTIRI / DAGBLADET
ISLAMISTLEDER: Ubaydullah Hussain er en av Norges mest profilerte og oppmerksomhetssøkende islamister. Her leder han en demonstrasjon utenfor USAs ambassade i fjor høst. Foto: SARA ESTIRI / DAGBLADET Vis mer