Ubaydullah Hussain hyller terrorangrepet i Algerie

- Måtte Allah den høyeste belønne våre brødre, skriver den norske Profetens Ummah-lederen på Facebook.

PROVOSERER: Ubaydullah Hussain mener gisseltakerne i Algerie fortjener å belønnes med å komme til «det beste Paradiset». Faksimile: FACEBOOK
PROVOSERER: Ubaydullah Hussain mener gisseltakerne i Algerie fortjener å belønnes med å komme til «det beste Paradiset». Faksimile: FACEBOOK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Måtte Allah swt [Allah den høyeste] belønne våres brødre med den største og beste Paradiset og drive fiender av Islam ut av våres land og utslette dem. Amiin.»

Slik lyder en statusoppdatering på Facebook-profilen til den norske islamisten Ubaydullah Hussain (27).

Meldingen, som ble lagt ut i formiddag, ligger sammen med en lenke til en VG-artikkel om at algeriske myndigheter bekreftet at 23 gisler er drept ved gassproduksjonsanlegget i In Aménas.

Fem nordmenn er savnet etter terrorangrepet.

- Vesten har selv skylda Hussain er en av Norges mest oppmerksomhetssøkende islamister og leder gruppa Profetens Ummah, som er gjenstand for stor interesse fra oslopolitiet og Politiets sikkerhetstjeneste.

27-åringen bekrefter i kveld i en e-post til Dagbladet at den aktuelle Facebook-profilen tilhører ham. Han forklarer innlegget med at han synes gisseltakerne framsatte rimelige krav overfor algeriske myndigheter.

- Vesten har selv forårsaket denne situasjonen ved å okkupere, bedrive massedrap, torturere muslimer og stjele våre goder over hele verden, skriver han og fortsetter:- Denne smerten som Norge sammen med Vesten føler nå grunnet situasjonen i Algerie, er noe alle muslimer over hele verden opplever hver dag. I våre muslimske land terroriserer Vesten den muslimske befolkningen daglig. Hvordan føles smerten når deres landmenn og tilbedere av Satan får et motangrep i deres globale krig mot islam?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer