Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ubaydullah Hussain nekter å bli filmet i retten

- Filming underveis vil ytterligere bidra til stress.

VIL IKKE FILMES: Ubaydullah Hussain (31) vil ikke bli filmet eller fotografert når saken mot ham begynner i retten torsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VIL IKKE FILMES: Ubaydullah Hussain (31) vil ikke bli filmet eller fotografert når saken mot ham begynner i retten torsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ubaydullah Hussain (31) og den medtiltalte 19-åringen nekter å la seg bli fotografert eller filmet når rettssaken om rekruttering av fremmedkrigere til IS i Syria starter torsdag.

Forsvarerne for de to som er tiltalt, har begge avvist medias søknad om å filme og fotografere under deler av rettssaken. Oslo tingrett finner at det ikke er særlige grunner til å fravike hovedregelen om filming og fotografering i retten.

- Min klient var kun fylt 18 år da han dro på reise mot Syria. For han og familien er rettssaken en stor påkjenning. Mitt inntrykk er at min klient er særlig stresset over å skulle møte i tingretten, og filming underveis vil ytterligere bidra til stress, skriver mannens advokat Nils Christin Nordhus i sin argumentasjon for tingretten.

Ubaydullah Hussains advokat John Christian Elden har kort anført at de ikke samtykker i å fravike forbudet som alltid gjelder om fotografering og filming når retten er satt.

Hussain er tiltalt for terrorrekruttering og for å ha hjulpet fremmedkrigere med utstyr og rådgivning. Han er også tiltalt for å ha truet et vitne. 31-åringen er den første som er tiltalt etter bestemmelsene i straffeloven om å rekruttere fremmedkrigere til IS i Syria.

Den andre tiltalte i saken er tiltalt for å ha forsøkt å delta i en terrororganisasjon. Han ble pågrepet på Landvetter flyplass i Sverige da han var i ferd med å reise til Syria i fjor sommer.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!