Ubaydullah Hussain og Mohyeldeen Mohammad anmeldt for oppfordring til terror

Norskirakere troppet opp hos politiet i Oslo i dag.

OPPRØRTE: Akil Hatem, Mohammad Hussein og Hikmet Mansur (t.h.) ankom i ettermiddag politivakta på Grønland i Oslo for å skrive anmeldelsen mot islamistene som forherliger IS-terroren. Foto: BJØRN LANGSEM
OPPRØRTE: Akil Hatem, Mohammad Hussein og Hikmet Mansur (t.h.) ankom i ettermiddag politivakta på Grønland i Oslo for å skrive anmeldelsen mot islamistene som forherliger IS-terroren. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rådet for det irakiske samfunnet i Norge - en paraplyorganisasjon for alle de ulike norskirakiske grupperingene - valgte i dag å politianmelde islamistene Ubaydullah Hussain og Mohyeldeen Mohammad.

Bakgrunnen er  kontroversielle uttalelser om de pågående krigshandlingene i Irak de siste ukene, blant annet om støtte til halshugginger i Islams navn spesielt og IS' brutale framferd generelt.

- Vi viser til norsk og internasjonal lov. Vi er forpliktet til å bekjempe alle former for terrorisme og oppfordring til terror. De vi anmelder truer både rikets sikkerhet og de grunnleggende norske verdiene, sier talsperson Mohammad Hussein til Dagbladet

Klokka 14 i dag gikk han inn i politivakta på Grønland for å levere selve anmeldelsen. På utsiden hadde rundt 25 støttespillere fra det norskirakiske miljøet møtt opp for å understreke støtte til reaksjonen.

I går skrev Dagbladet at sju av irakerne — sjiamuslimer, sunnimuslimer, kurdere og assyrere — møtte representanter fra Frp på Stortinget tidligere denne uka.

Også da var sinnet rettet direkte mot Ubaydullah Hussain og Profetens Ummah-miljøet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.