Ubaydullah Hussain og Mohyeldeen Mohammad anmeldt for oppfordring til terror

Norskirakere troppet opp hos politiet i Oslo i dag.

OPPRØRTE: Akil Hatem, Mohammad Hussein og Hikmet Mansur (t.h.) ankom i ettermiddag politivakta på Grønland i Oslo for å skrive anmeldelsen mot islamistene som forherliger IS-terroren. Foto: BJØRN LANGSEM
OPPRØRTE: Akil Hatem, Mohammad Hussein og Hikmet Mansur (t.h.) ankom i ettermiddag politivakta på Grønland i Oslo for å skrive anmeldelsen mot islamistene som forherliger IS-terroren. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rådet for det irakiske samfunnet i Norge - en paraplyorganisasjon for alle de ulike norskirakiske grupperingene - valgte i dag å politianmelde islamistene Ubaydullah Hussain og Mohyeldeen Mohammad.

Bakgrunnen er  kontroversielle uttalelser om de pågående krigshandlingene i Irak de siste ukene, blant annet om støtte til halshugginger i Islams navn spesielt og IS' brutale framferd generelt.

- Vi viser til norsk og internasjonal lov. Vi er forpliktet til å bekjempe alle former for terrorisme og oppfordring til terror. De vi anmelder truer både rikets sikkerhet og de grunnleggende norske verdiene, sier talsperson Mohammad Hussein til Dagbladet

Klokka 14 i dag gikk han inn i politivakta på Grønland for å levere selve anmeldelsen. På utsiden hadde rundt 25 støttespillere fra det norskirakiske miljøet møtt opp for å understreke støtte til reaksjonen.

I går skrev Dagbladet at sju av irakerne — sjiamuslimer, sunnimuslimer, kurdere og assyrere — møtte representanter fra Frp på Stortinget tidligere denne uka.

Også da var sinnet rettet direkte mot Ubaydullah Hussain og Profetens Ummah-miljøet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer