VED GRAVEN: Ubaydullah Hussain fra Profetens Ummah (poserer t.v.) sammen med Adnan Avdic i begravelsen til Omar Hamid El-Hussein i Brøndby fredag. Foto: Jens Astrup / Scanpix Danmark / NTB scanpix
VED GRAVEN: Ubaydullah Hussain fra Profetens Ummah (poserer t.v.) sammen med Adnan Avdic i begravelsen til Omar Hamid El-Hussein i Brøndby fredag. Foto: Jens Astrup / Scanpix Danmark / NTB scanpixVis mer

Ubaydullah Hussain poserte på graven til dansk terrormistenkt

Med dansk salafist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske islamisten Ubaydullah Hussain poserte fredag ved graven til Omar El-Hussein som var utpekt som gjerningsmannen bak terrorangrepene i København forrige helg.

Den kjente grunnleggeren av Profetens Umma i Norge var ved graven sammen med den danske salafisten Andnan Avdic etter at flere enn 500 mennesker hadde deltatt i begravelsen tidligere på dagen.

Til den danske avisen BT sier Avdic at danskene skal takke seg selv for angrepet som drepte to og skadde fem forrige helg. Ubaydullah Hussain har ikke uttalt seg til avisen, men lot seg fotografere ved den dødes grav.

- Hvorfor er det alltid en muslim på tiltalebenken som skal ta ansvar for andres handlinger. Nei, vi gjør ikke det, vi tar ikke ansvar for denne handlingen. Det er dere som skal ta ansvar for krenkelsene av profeten Muhammed. Det er dere som har skapt denne handlingen og denne terroristen, sa Avdic.

Ubaydullah Hussain har nylig uttalt at norske medier etter sharialovene fortjener dødsstraff dersom de trykker karikaturer av profeten Muhammed. Hussain selv ønsker slike lover over hele verden. Han er også en erklært tilhenger av IS som kriger i Syria.

I oktober i fjor ble han frifunnet av lagmannsretten for oppfordringer til terrorhandlinger.

(NTB)