TILTALT: Ubaydullah Hussain er tiltalt for å ha oppfordret til drap. Han nekter straffskyld. Her fra februar i år, da islamisten ble dømt til 120 dager i fengsel for trusler.  Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET
TILTALT: Ubaydullah Hussain er tiltalt for å ha oppfordret til drap. Han nekter straffskyld. Her fra februar i år, da islamisten ble dømt til 120 dager i fengsel for trusler. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADETVis mer

Ubaydullah Hussain tiltalt for å ha oppfordret til drap

Nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske islamisten Ubaydullah Hussain er tiltalt for flere tilfeller av oppfordring til drap og terrorhandlinger, melder NRK.

Ifølge forsvarer John Christian Elden, nekter Hussain straffskyld.

I februar i år ble Hussain dømt til 120 dager i fengsel for trusler mot to navngitte journalister. Han var dessuten anklaget for å ha truet en sakkyndig i rettssaken mot mulla Krekar i oktober 2012.

Videre var han tiltalt for å ha kommet med hatefulle ytringer mot jøder på internett, og for å ha hetset forfatteren Amal Aden for hennes homofile legning.

Hussain, som tidligere var leder for den islamistiske gruppen Profetens Ummah, nektet også da straffskyld, og hevdet at han ikke mente å true. Det festet ikke retten lit til.

Han slapp imidlertid å gå i fengsel. Av straffen ble 60 dager gjort betinget med en prøvetid på to år. Ettersom Hussain har sittet 53 dager i varetekt, anses straffen som sonet.

Dagbladet kommer med mer.