FENGSLET I TO NYE UKER:
Arslan Maroof Hussain, kjent som Ubaydullah Hussain, er siktet for trusler og heleri inntil fem millioner kroner. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
FENGSLET I TO NYE UKER: Arslan Maroof Hussain, kjent som Ubaydullah Hussain, er siktet for trusler og heleri inntil fem millioner kroner. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Ubaydullah Hussain varetektsfengslet i to nye uker

Ikke fire, som politiet ba om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den trusselsiktede islamisten Ubaydullah Hussain (27) får to nye uker i varetekt, ikke fire som politiet ba om i retten i dag, melder NTB.

Siktelsen mot den trusselsiktede islamisten Hussain (27) ble onsdag utvidet til å omfatte heleri av inntil 5 millioner kroner.

I tillegg er han siktet for å ha kalt et vitne i Krekar-saken for et svin. Fra tidligere er han siktet for trusler mot to journalister og Det mossaiske trossamfunn.

Overførsler til utlandet Politiadvokat Kathrine Kristoff i Oslo politidistrikt sa etter fengslingsmøtet i dag at de har gjennomgått Hussains økonomi og funnet et betydelig misforhold mellom hans inntekt og en rekke pengeoverføringer de siste fem årene.

- Vi vet ikke hvor pengene kommer fra. Det har vært overførsler av penger til utlandet, og vi må nå etterforske om disse har et lovlig opphav, sa Kristoff tidligere i dag.

Arild Holden, som forsvarer Hussain sammen med John Christian Elden, var imidlertid ganske sikker på at politiet ikke ville få fullt medhold i sin begjæring.

- Jeg vil bli overrasket om Oslo tingrett gir påtalemyndigheten fullt medhold. Jeg mener den juridiske begrunnelsen er for dårlig, sa advokat Holden til Dagbladet etter dagens fengslingsmøte.

Nekter straffskyld En av journalistene han har truet, Nina Johnsrud fortalte til Dagbladet 26. oktober at Hussain var svært oppbrakt over at hun hadde lister over styremedlemmer og medlemmer i Profetens Ummah.

Hun ble truet over e-post etter å ha skrevet en artikkel om norske islamister som tar jegerprøven for å få tilgang på våpen.

Ubaydullah Hussain nekter straffskyld etter den alvorlige siktelsen, og har i politiavhør sagt at e-postene aldri var ment som trusler.

- Han har det ikke bra, sier forsvarer Holden i dag.

Poserer med våpen Det var 25. oktober at politiet gikk til aksjon mot en bolig på Bjerke, for å pågripe Hussain.

Han var ikke hjemme da politiet dukket opp ved boligen, men meldte seg selv for politiet senere på dagen.

Onsdag dukket bilder hvor Arfan Bhatti poserer med våpen, angivelig et sted på grensa mellom Pakistan og Afghanistan, i norske medier, etter at den svenske journalisten Per Gudmundson publiserte de på sin blogg.

Torsdag la Mohyeldeen Mohammad ut nye bilder av seg selv på sosiale medier, hvor han poserer med våpen i Syria.

Både Arfan Bhatti og Mohyeldeen Mohammad er medlemmer av Profetens Ummah, hvor Ubaydullah Hussain er leder.