Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ubaydullah nekter for å ha påvirket vitner og trusler

Islamisten Ubaydullah Hussain (30) framstilles i dag for fengsling, siktet for trusler og for å ha forsøkt påvirket vitner.

SIKTET :  Advokat John Christian Elden må igjen i retten med islamisten Ubaydullah Hussain. Nå er islamisten siktet for trusler og for å ha motarbeidet rettsvesenet. Dette bildet ble tatt vintereren 2014 - da satt også islamisten på tiltalebenken i Oslo tingrett. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
SIKTET : Advokat John Christian Elden må igjen i retten med islamisten Ubaydullah Hussain. Nå er islamisten siktet for trusler og for å ha motarbeidet rettsvesenet. Dette bildet ble tatt vintereren 2014 - da satt også islamisten på tiltalebenken i Oslo tingrett. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kjente islamisten Ubaydullah Hussain framstilles i dag for varetektsfengsling i Oslo tingrett, siktet etter straffelovens 157 og 263.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener å kunne bevis at islamisten skal ha motarbeidet rettsvesenet og kommet med trusler.

Kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST bekrefter overfor Dagbladet at en 30 år gammel islamist bosatt i Oslo, er pågrepet og siktet.

Ubaydullah Hussain framstilles for varetektsfengsling i dag.

Ubaydullah Hussain er tidligere siktet etter straffelovens 147 d - for rekruttering til terror.

- Min klient bestrider PSTs påstand om at han skal ha forsøkt å påvirke vitner, sier Ubaydullah Hussains faste forsvarer, advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Det er uklart om islamisten har latt seg avhøre av sikkerhetspolitiet, eller om han har nektet å svare på spørsmål.

- Erkjenner Ubaydullah Hussain noen form for straffskyld?

- Nei. Han nekter skyld, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media