Ubaydullahs advokat forundret over politiet

- Politiet gir islamistene politisk oppmerksomhet.

- FORUNDRET:  Advokat John Christian Elden er forundret over at politiet mener det er deres oppgave å gi radikale islamistiske ekstremister oppmerksomhet. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
- FORUNDRET: Advokat John Christian Elden er forundret over at politiet mener det er deres oppgave å gi radikale islamistiske ekstremister oppmerksomhet. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I ettermiddag - omlag klokken 14.30 - framstilles islamisten Ubaydullah Hussain (27) for varetektsfengsling. Han er foreløpig siktet for å ha kommet med alvorlige trusler mot to journalister.

I ettermiddag ble det imidlertid klart at siktelsen er utvidet også til å omhandle trusler mot jøder generelt. Dette basert på meldinger islamisten har lagt ut på Facebook-siden til organisasjonen «Profetens Ummah» tidligere denne uka.

I går gikk politiinspektør Einar Aas, sjef for seksjonen for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt ut og sa dette om Ubaydullah Hussain og oppmerksomheten rundt det radikale islamistiske miljøet.

«Skal få oppmerksomhet» «Dette er et miljø som den siste tiden har bedt om oppmerksomhet gjennom sin retorikk og sine verbale handlinger, og den oppmerksomheten skal de få».

På spørsmål fra NRK om det ikke er en fare for at politiet overreager, svarer politiinspektør Einar Aas:

«Jeg tror ikke det. Dette dreier seg om angrep på sentrale verdier i vårt samfunn, og vi har for så vidt også fått støtte gjennom føringer, blant annet fra Riksadvokaten senest i dag, som tilsier at vi skal ta dette på største alvor».

Reagerer Advokat John Christian Elden som er forsvarer for den arresterte 27 år gamle islamisten Ubaydullah Hussain reagerer på uttalelsene fra politiinspektør Einar Aas.

- Jeg har med forundring merket meg politiinspektør Aas i Oslo-politiets seksjon for organisert kriminalitet sine uttalelser om at politiet gjerne vil gi denne gruppen oppmerksomhet, sier advokat John Christian Elden.

OPPMERKSOMHET:  - Dette miljøet har bedt om oppmerksomhet, og skal få det, sier politiinspektør Einar H. Aas, sjef for Oslo-politiets seksjon for organisert kriminalitet.
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
OPPMERKSOMHET: - Dette miljøet har bedt om oppmerksomhet, og skal få det, sier politiinspektør Einar H. Aas, sjef for Oslo-politiets seksjon for organisert kriminalitet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

- Jeg stiller meg undrende til at politiet mener det er deres oppgave å fremme politiske grupperingers oppmerksomhet. Det hadde vært bedre om politiet konsentrerte seg om straffeprosessloven og lot det være medias ansvar hvilken oppmerksomhet de mener det er forsvarlig at gruppen får, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Kjent av politiet Den kjente advokaten vil i fengslingsmøtet i Oslo tingrett i dag begjære Ubaydullah Hussain løslatt. Elden mener det ikke er rettslig grunnlag for å holde islamisten i varetekt.

Ubaydullah Hussain - som er født og oppvokst i Norge og har etnisk bakgrunn fra Pakistan - er tidligere ikke straffet. Men han har i løpet av de siste par åra blitt godt kjent av ikke bare sikkerhetspolitiet - PST - for sine ekstremistiske holdninger, men også av det ordinære politiet som jobber med kriminalsaker.

ISLAMIST: Ubaydullah Hussain er talsmann for den radikale islamist-gruppa «Profetens Ummah». Nå er han siktet for å ha truet journalister.  Foto: Sara Estiri / Dagbladet
ISLAMIST: Ubaydullah Hussain er talsmann for den radikale islamist-gruppa «Profetens Ummah». Nå er han siktet for å ha truet journalister. Foto: Sara Estiri / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer