FN advarer i ny rapport:

- Ubeboelig helvete

I en ny rapport skriver FN at verdens ledere feiler i kampen mot klimaendringene, og at vi går en dyster framtid i møte dersom det ikke gjøres noe drastisk.

VOLDSOM ØKNING: USA er et av landene som har blitt hardest rammet av klimarelaterte katastrofer de senere årene. Her herjer flammene under en voldsom skogbrann i Lower Lake i California i 2015. Skogbrannen ødela hundrevis av hjem og tusener av mennesker ble sendt på flukt fra flammene. Foto: Noah Berger / Reuters / NTB
VOLDSOM ØKNING: USA er et av landene som har blitt hardest rammet av klimarelaterte katastrofer de senere årene. Her herjer flammene under en voldsom skogbrann i Lower Lake i California i 2015. Skogbrannen ødela hundrevis av hjem og tusener av mennesker ble sendt på flukt fra flammene. Foto: Noah Berger / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er uforståelig at vi med viten og vilje fortsetter å så frøene for vår egen ødeleggelse, skriver blant andre Mami Mizutori, sjef ved FNs kontor for kriserisikoreduksjon, i en fersk rapport.

Forskerne bak rapporten mener verdens ledere og andre høyt på strå i businessverdenen har feilet i å ta grep for å redusere klimaendringene, og å stoppe jorda fra å bli et «ubeboelig helvete for millioner av mennesker», skriver CNN.

Nesten dobling

Antallet klimakatastrofer har økt kraftig de siste 20 åra. Ifølge rapporten har verden siden 1999 vært rammet av 6 681 tilfeller av ekstremvær - et kraftig hopp fra de to foregående tiåra, som registrerte 3 656 tilfeller, skriver Reuters.

Medregnet jordskjelv og tsunamier, er antallet nærmere 7 350 de siste to tiåra, og mer enn 1,2 millioner menneskeliv har gått tapt. Samtidig har 4,2 milliarder mennesker blitt påvirket av katastrofene i større eller mindre grad. De økonomiske følgene har også vært enorme.

Temperaturene har gått brått oppover og resultert i at jorda oftere blir rammet av ekstremvær og katastrofer, og både flom, hetebølger, tørke, orkaner og skogbranner har økt kraftig de siste åra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer