- Ubegripelig

Marie Simonsen tror Storberget er i ferd med å bruke opp tabbekvoten sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet((888(Dagbladet.no) Politisk redaktør i Dagbladet, Marie Simonsen, er svært overrasket over at verken Knut Storberget eller Arbeiderpartiet innså at forslaget om bruk av hijab i politiet ville utløse debatt.

- Det er helt ubegripelig at Knut Storberget ikke innså at dette er sprengstoff. Det er mangel på politisk gangsyn, sier Simonsen.

Hun er ikke i tvil om at hijabdebatten og dagens avsløring om at Storberget ikke var informert om departementets hijab-ja har skadet Knut Storberget.

- Vingling i viktige prinsipielle spørsmål går på troverdigheten løs. De siste avsløringene om at hans nærmeste medarbeidere skal ha kuppet en så viktig sak gjør at man må stille seg spørsmålet om han har styring på kontoret sitt, sier Simonsen.

Riper i lakken
- Det er ingen tvil om at Storberget har fått seg noen kraftige riper i lakken, særlig siden dette er den andre tabben på rad. Og det er farlig, sier Simonsen.

Hun sammenligner de siste ukenes storm rundt Storberget med det som skjedde med Åslaug Haga.

- Det er farlig for en statsråd å bruke opp tabbekvoten.

Det var Knut Storberget som utformet det famøse blasfemiforslaget som regjeringen senere gjorde full retrett på.

- Begge disse sakene er tegn på at Jens og Arbeiderpartiet tar for lett på verdispørsmål. De skjønner tydeligvis ikke hvor mye sprengstoff som ligger i det, sier Simonsen.

Utilgjengelig Storberget

Dagbladet.no har gjentatte ganger i dag forsøkt å få en kommentar fra Knut Storberget om den siste utviklingen i saken. Det eneste svaret vi får fra justisdepartementet er at statsråden er på hytta.

- Det går ikke an å unndra seg å gi kommentarer i en så viktig sak. Knut Storberget kan ikke stikke hodet i sanda. Nå er dessuten to av hans nærmeste medarbeidere ute i hardt vær, og da er det hans oppgave som deres sjef og øverste leder å kommentere saken, sier Simonsen.

ALVORLIG: Politisk redaktør i Dagbladet, Marie Simonsen, sier Knut Storberget har fått noen alvorlige riper i lakken. Foto: STEINAR BUHOLM
ALVORLIG: Politisk redaktør i Dagbladet, Marie Simonsen, sier Knut Storberget har fått noen alvorlige riper i lakken. Foto: STEINAR BUHOLM Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer