- Ubehagelig å være i Breiviks fokus

Marte Michelet sier at hun synes det er ubehagelig å være i Breiviks fokus i retten. Samtidig er hun stolt av at han ser på henne som det motsatte av det han står for.

IKKE OVERRASKET: Marte Michelet sier hun ikke er overrasket over at hennes navn er blitt trukket fram av Breivik under hans foklaring i retten, men hun synes det er ubehagelig å være i hans fokus.
Foto: Even Bast / Dagbladet
IKKE OVERRASKET: Marte Michelet sier hun ikke er overrasket over at hennes navn er blitt trukket fram av Breivik under hans foklaring i retten, men hun synes det er ubehagelig å være i hans fokus. Foto: Even Bast / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets journalist og kommentator Marte Michelet har fødselspermisjon og er derfor ikke i retten for å følge straffesaken mot Anders Behring Breivik.

Under Breiviks forklaring i dag trakk han fram hennes navn som en propagandisk som var på Utøya for å hjernevaske de unge AUF-medlemmene. Han understreket også at hun er datter av forfatter Jon Michelet, og beskrev ham som en av de verste kommunistene i Norge.

- Ikke overrasket - Jeg er forsåvidt ikke overrasket over at Breivik trekker fram mitt navn. Det har han gjort gjentatte ganger tidligere, i avhør med politiet og i samtaler med psykiaterne. Jeg synes selvfølgelig det er veldig ubehagelig å være i et så sterkt fokus for Breivik. Det er få mennesker som jeg ønsker mindre at skal ta mitt navn i sin munn, sier Marte Michelet til Dagbladet.

Hadde reist Som invitert gjest holdt hun en tale på Utøya onsdagen før Anders Behring Breivik kom med sine våpen til Utøya. Han har uttalt at hun var ett av hans mål, men hun hadde reist hjem to dager før hans ankomst.

- Jeg har mottatt massivt med tekstmeldinger til min telefon etter at dette kom fram i retten i dag, sier Marte Michelet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer