Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ubehagelig film

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landets befolkning får altså ikke se Erling Borgens dokumentarfilm «Et lite stykke Norge» på NRK. Filmen bringer sju konkrete eksempler på hvordan fredsnasjonen Norge er involvert i krig, tortur og terror - ubehagelige eksempler, som Borgen og hans medarbeidere har dokumentert godt. Så godt at filmen har blitt utgangspunkt for to Dagsrevy-innslag, flere avisartikler og sterke politiske reaksjoner. I et debattinnlegg her i avisa antyder Borgen selv at NRK kan ha latt seg influere av henvendelser fra Aker/Kverner når man likevel velger å ikke vise filmen.

Det er åpenbart ubehagelig for Kværners ledelse å se scenene i Borgens film der ansatte på Guantanamo-basen går rundt i kjæledresser med selskapets logo. Men det ubehaget kunne man med fordel tatt konsekvensen av på et tidligere tidspunkt, for eksempel før man bestemte seg for å utføre Guantanamo-oppdrag til en verdi av 350 millioner kroner. Derfor er det av helt avgjørende betydning at kringkastingssjefen klargjør hvilket ubehag han har tatt mest hensyn til når han nå har bestemt at filmen ikke skal vises på NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling