Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ubekreftet historie om nisseluenekt i Oslo spres som en farsott på sosiale medier

- Aner ikke hvor ryktet kommer fra, sier Utdanningsetaten.

Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En Facebook-melding som deles heftig på sosiale medier i disse førjulstider vekker reaksjoner.

Ifølge statusen skal det nemlig være nedlagt forbud mot nisselue og Lucia-tog på skoler i Oslo, skriver Vårt Land.

«Da har noen skoler i Oslo fått beskjed om at det ikke blir Luciatog i år av hensyn til våre nye "nordmenn". Det blir en beskjeden julefeiring og nisselue er forbudt. SÅ FRAM MED NISSELUA FOLKENS! Nå er det nok. Skal norske barn virkelig ikke få ha julefeiring på skolen. Hva blir det neste: at flagget er krenkende så vi ikke kan feire 17.mai! Hver nrodmann sin nisselue! (De gikk med nisseluer i protest under siste krig) men da var det tyskerne de protesterte mot.», står det i innnlegget.

Vet ikke hvor ryktet stammer fra Meldingen virker å stamme fra en privatperson, som har fått innlegget delt nesten 6000 ganger siden det ble postet for noen dager siden. Innlegget skaper reaksjoner på nettsamfunnet, og førte til og med til at det i går ble opprettet en aksjonsgruppe kalt «Aksjon Nisselue». Det er bare ett problem: Ingen kan svare på hvilke skoler det er snakk om.  

Ubekreftet historie om nisseluenekt i Oslo spres som en farsott på sosiale medier

Da en skole i Drammen i 2011 forbød nisselue for å verne elever som ikke feiret jul, skapte det stort oppstyr - men utdanningsetaten i Oslo har ikke hørt noe om et slikt forbud.
 
- Vi vet ikke hvor dette ryktet stammer fra, sier kommunikasjonssjef Trine Lie Larsen.

- Vi har ikke oversikt over hvordan hver eneste skole forbereder julehøytiden. Vår erfaring er at de aller fleste skolene fokuserer på julehøytiden i november og desember, sier Larsen.

Har Lucia-tog Heller ikke på Ensjø skole i Oslo øst, har de innført noe slikt nisselueforbud, selv om det er en av skolene som nevnes i kommentarfelt på nett. 

- Jeg vet ikke hvor ryktene kommer fra. Vi har ikke sendt ut noe skriv om endring av juletradisjonen. Vi har pleid å ha, og skal ha Lucia-feiring i år også, tradisjonen tro, sier rektor Terje Bergersen til Vårt Land, som først omtalte saken. 

Dagbladet har flere ganger prøvd å komme i kontakt med privatpersonen som postet meldingen, men vedkommende vil ikke uttale seg i forbindelse med saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media