Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ubemannet lekter i Nordsjøen under kontroll

Har drevet rundt i Nordsjøen i snart et døgn.

TRAFF IKKE VALHALL:  En ubemannet lekter hadde slitt seg og var på vei mot mot installasjonene på Valhallfeltet. Foto: Kjetil Alsvik / BP / NTB scanpix
TRAFF IKKE VALHALL: En ubemannet lekter hadde slitt seg og var på vei mot mot installasjonene på Valhallfeltet. Foto: Kjetil Alsvik / BP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 110 meter lange ubemannede lekteren som har drevet rundt i Nordsjøen i snart et døgn, er under kontroll og faren er over. Lekteren blir nå slept inn til land. Det opplyser ConocoPhillips, som er operatør på Ekofisk-feltet til Petroleumstilsynet

- Det går med mellom seks og sju knop mot kysten. Det tar rundt 30 timer før de får den inn til kysten, grovt anslått, opplyser Hovedredningssentralen til Dagbladet.

Lekteren slet seg løs onsdag kveld, og flere hundre oljearbeidere fra Ekofisk og Valhall ble fløyet i sikkerhet i frykt for at lekteren skulle treffe oljeinstallasjonene.

- De har fått koblet på et slep, så da kan vi si at faren er over, sier Brundtland klokken 14.30.

- Vi er veldig lettet. Dette har vært nervepirrende, sier Jan Erik Geirmo, pressetalsmann i BP Norge.

I alt 300 oljearbeidere ble fløyet ut av feltene Valhall og Ekofisk i Nordsjøen i frykt for at lekteren skulle treffe plattformene. Klokken 12.30 drev riggen forbi uten å være i nærheten av plattformen.

- Klokken 12.24 fikk vil melding om at lekteren har skåret klar av plattformen i en avstand på ca. 1 nautisk mil. Faren er dermed over, for det er ingen andre plattformer i den umiddelbare drivbanen, sier pressesjef Anders Bang-Andersen i HRS til NTB.

Det er en rekke oljeinstallasjoner i området, men det skal ikke være fare for at lekteren driver mot oljefeltet Ekofisk like nord for Valhall.

Her har selskapet ConocoPhillips allerede evakuert plattformer med nærmere 150 ansatte og stengt produksjonen. Lekteren eies av rederiet Eide Marine.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media