Uber åpner for comeback i Norge

Taxiformidlingstjenesten Uber kan komme tilbake til Norge når den nye taxilovgivningen trer i kraft neste år.

<strong>COMEBACK-MULIGHET:</strong> Uber kan være på vei tilbake til Norge. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
COMEBACK-MULIGHET: Uber kan være på vei tilbake til Norge. Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et intervju med E24 sier Ubers Norden-sjef, Joel Järvinen, at selskapet vurderer en ny satsing i Norge.

- For oss er det viktig at vi kan operere i ethvert marked etter lokale krav og regler, og vi ser at den type reform som Norge nå skal gjennomføre, og som Finland gjennomførte i fjor, kan la oss gjøre nettopp det, sier han.

HELDIG: De fleste føler seg heldig om de slipper å stoppe i hvert lyskryss. Mangeårige yrkessjåfør Noah Forman har derimot satt seg et mål om å passere 500 grønne lys. Video: Noah Forman via CNN Vis mer

Den amerikanske taxiformidlingstjenesten la ned hovedvirksomheten sin i Norge i 2017, etter å ha vedtatt forelegg for brudd på yrkestransportloven.

I sommer vedtok imidlertid Stortinget en liberalisering av taxireguleringene, noe som igjen kan bane veien for Uber. Den nye loven trer i kraft neste sommer.

- I tilfellet Norge er det sånn at loven har blitt vedtatt i Stortinget, men det er fortsatt for tidlig å si når og hvordan vi vil returnere, fordi det fortsatt er en del detaljer rundt lovgivningen vi må ha klart før vi kan bekrefte returen, sier Järvinen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer