TO DØMT: I Frankrike er to toppledere i taxitjenesten Uber dømt for ulovlig og villedende virksomhet. Foto: AFP/ Thomas Oliva
TO DØMT: I Frankrike er to toppledere i taxitjenesten Uber dømt for ulovlig og villedende virksomhet. Foto: AFP/ Thomas OlivaVis mer

Uber dømt for ulovlig forretnings-virksomhet

En fransk domstol har dømt den nettbaserte taxitjenesten Uber og to av selskapets toppsjefer for ulovlig og villedende forretningsvirksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paris: Selskapet ble dømt til å betale en bot på over 7 millioner kroner, den regionale toppsjefen Pierre-Dimitry Gore-Coty 280.000 kroner, mens Ubers sjef i Frankrike, Thibaud Simpha, l har fått 185.000 kroner i bot.

Halvparten av bøtene ble gjort betinget.

Slapp billig unna

Påtalemyndigheten krevde at de to sjefene både skulle dømmes til fengsel og bli ilagt forbud mot å drive forretningsvirksomhet i fem år, men de slapp begge deler.

Bøtene var dessuten langt lavere enn de over 900 millioner kronene som saksøker, de tradisjonelle taxiselskapene, mente Uber burde betale.

Ulovlig konkurransevridning

Selskapet har utviklet en mobilapp som brukes til å formidle kjøreoppdrag mellom passasjerer og Uber-tilknyttede sjåfører.

Lavprisselskapet UberPop anklages for ulovlig konkurransevridning ettersom det bruker ikke-profesjonelle sjåfører. Selskapet er nå forbudt i Frankrike. I stedet tilbyr Uber en transporttjeneste med profesjonelle sjåfører.

(NTB)