Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uber får ny toppsjef etter seksuell trakassering og påstander om bedrag og bedriftsspionasje

Expedias administrerende direktør Dara Khosrowshahi blir Ubers nye toppsjef og får jobben med å snu utviklingen i selskapet.

NY UBER-SJEF: Dara Khosrowshani kommer fra jobben som toppsjef for Expedia. Foto: Courtesy of Expedia, Inc. via AP
NY UBER-SJEF: Dara Khosrowshani kommer fra jobben som toppsjef for Expedia. Foto: Courtesy of Expedia, Inc. via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter tre dager med møter, stemte Ubers styre for å ansette Khosrowshahi sent søndag kveld.

Khosrowshahi har vært administrerende direktør for Expedia siden august 2015. Nettstedet er et av de største reisebyråene i verden.

Han erstatter tidligere administrerende direktør og grunnlegger Travis Kalanick. Den nye sjefen får i oppgave å endre Ubers kultur som har omfattet seksuell trakassering og påstander om bedrag og bedriftsspionasje. Uber har også tapt millioner av dollar hvert kvartal samtidig som selskapet fortsetter å ekspandere og investere i selvkjørende biler.

Uber finnes i dag i 70 land, også Norge, og opererer i mer enn 500 byer. Tjenesten er blitt forbudt flere steder.

I mai ble det kjent at amerikanske myndigheter etterforsker Uber for å ha brukt hemmelig programvare for å kunne operere i områder de var utestengt fra.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!