MILLIONBOT: Uber Norge og Uber International har samlet fått et forelegg på fem millioner kroner for å ha brutt yrkestransportloven i Norge. Norges-sjef Carl Edvard Endresen har nå vedtatt forelegget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MILLIONBOT: Uber Norge og Uber International har samlet fått et forelegg på fem millioner kroner for å ha brutt yrkestransportloven i Norge. Norges-sjef Carl Edvard Endresen har nå vedtatt forelegget. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Uber i Norge

Uber godtar bot på fem millioner

Fikk bot for brudd på Yrkestransportloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Uber har vedtatt forelegget for brudd på Yrkestransportloven. Foreleggene var utstedt 1. september og lød på kroner 2.500 000 per selskap, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Boten skal ha blitt vedtatt 26. oktober og er rettskraftig avgjort ved vedtakelsen. Saken vil dermed ikke bli ført for domstolene.

Transportnettverkselskapet Uber har fått et forelegg på til sammen fem millioner kroner, fordelt på to selskaper, for brudd på yrkestransportloven.

- Selv om vi er uenig i forelegget, ønsker vi nå å konsentrere oss om å være et ansvarlig selskap som investerer i Norge på lang sikt. Derfor satte vi UberPOP på pause denne uken, og vi ønsker å fortsette den positive dialogen med myndighetene om nye reguleringer, sier Norgessjef i Uber, Carl Endresen, i en uttalelse sendt på mail.

Oslo politidistrikt har vist til at Uber har drevet persontransport uten nødvendige løyver, og har ilagt det norske selskapet Uber Norway et forelegg på 2, 5 millioner, og det samme til det internasjonale Uber BV.

- Vi er skuffet, men ikke overrasket. Forelegget understreker det prekære behovet for å modernisere det norske regelverket. Ingen er tjent med et så uklart regelverk, sa Ubers Norges-sjef Carl Edvard Endresen til Dagbladet, da Uber-boten ble kjent 20. september.

Han sa at det ikke var aktuelt å godta forelegget, og at saken dermed kom til å ende i retten - slik blir det ikke nå.