Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uber-passasjer vitset med Kalamazoo-skytteren: - Du er vel ikke skytteren, er du?

Satt uvitende på med drapsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 45 år gammel Uber-sjåfør er pågrepet og siktet for masseskytingen i Kalamazoo i delstaten Michigan som fant sted lørdag kveld lokal tid.

Jason Dalton (45) blir av politiet utpekt som skytteren som kjørte rundt i Kalamazoo og vilkårlig skjøt og drepte seks persone.

Søndag bekreftet drosjetjenesten Uber at Dalton var en sjåfør for dem, men ønsket ikke å si hvorvidt han jobbet mens han kjørte rundt og skjøt tilfeldig forbipasserende mennesker i Michigan-byen.

Ble kjørt av skytteren Nå hevder imidlertid en person overfor en amerikansk TV-kanal, at han satt på med drapsmannen lørdag kveld - etter drapene.

Ifølge Wood TV i Michigan, en NBC-filial, var mannen, som de har valgt å kalle «Derek», på besøk i Kalamazoo med familien lørdag kveld, og bestilte en Uber da han hørte om skytingen som foregikk i byen.

«Derek», hans mor, hans kone og hans svigerfar var på en restaurant da de hørte om skytingen. På det tidspunktet hadde den mistenkte Uber-sjåføren allerede drept seks personer og skutt og alvorlig skadd to ytterligere personer på tre forskjellige steder.

- Du er vel ikke skytteren? Og Uber-sjåføren som kom var ifølge «Derek» skytteren.

Til Wood TV forteller «Derek» at familiemedlemmene hans nevnte skytingen til sjåføren, den mistenkte skytteren.

- «Du er vel ikke skytteren, er du?», spøkte jeg, sier «Derek», og forteller videre at den mistenkte skytteren, ristet på hodet.

Men «Derek» fortsatte å spøke, og spurte igjen:

- «Er du sikker?», spurte jeg. Han sa «nei, jeg er bare trøtt». Så fortsatte vi å snakke helt vanlig, sier «Derek».

- Opprørende Turen i Uber-bilen varte bare i syv minutter og var om lag 2,5 kilometer lang, fra restauranten til hotellet familien bodde på. De ble sluppet av ved hotellet 00.19 lørdag kveld.

Den mistenkte skytteren Dalton, ble ifølge Wood TV pågrepet kun 20 minutter senere.

- Det er litt rystende. Jeg tror ikke det har sunket inn helt ennå, sier «Derek», og forteller at han har snakket med politietterforskere om Uber-turen.

Drepte far og sønn Ifølge Sky News skal den mistenkte Uber-sjåføren først ha åpnet ild mot et leilighetsbygg rundt klokka 18.00 lørdag kveld. Her ble en kvinne skutt gjentatte ganger, og ble etterlatt alvorlig skadd.

Fire timer senere, ble en far og hans 18 år gamle sønn skutt og drept mens de så på biler hos en bilforhandler, ifølge nyhetsnettstedet.

15 minutter senere drepte skytteren fire personer som satt i to ulike biler på en parkeringsplass.