Uber-sjåfør mistenkt for å ha skutt og drept seks tilfeldige personer i USA

Skal ha kjørt vilkårlig rundt og skutt forbipasserende.

MASSESKYTING:  Jason Dalton (45) blir av politiet utpekt som gjerningspersonen bak masseskytingen i Michigan som tok liv av seks personer. Dalton var Uber-sjåfør, opplyste selskapet selv søndag. Foto: NTB Scanpix
MASSESKYTING: Jason Dalton (45) blir av politiet utpekt som gjerningspersonen bak masseskytingen i Michigan som tok liv av seks personer. Dalton var Uber-sjåfør, opplyste selskapet selv søndag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Kalamazoo i delstaten Michigan i USA har pågrepet og identifisert en person de mener står bak masseskytingen som krevde seks menneskeliv lørdag kveld lokal tid.

Skytteren, Jason Dalton (45), skal ifølge politiet ha kjørt vilkårlig rundt i Kalamazoo og skutt mot tilfeldig forbipasserende. I tillegg til de seks personene skytteren drepte, er tre personer hardt skadd.

Var Uber-sjåfør Nå bekrefter den amerikanske drosjetjenesten Uber at Dalton var en sjåfør for dem. Om han jobbet for dem mens han skjøt vilt rundt seg, ønsket selskapet ikke å si noe om, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Det var politiet selv som gikk ut med navn og bildet av Dalton etter at han ble pågrepet søndag morgen. Da hadde politiet jaktet på ham i flere timer. Da han ble pågrepet, lå det flere våpen i bilen hans.

Drepte far og sønn Ifølge Sky News skal den mistenkte Uber-sjåføren først ha åpnet ild mot et leilighetsbygg rundt klokka 18.00 lørdag kveld. Her ble en kvinne skutt gjentatte ganger, og ble etterlatt alvorlig skadd.

Fire timer senere, ble en far og hans 18 år gamle sønn skutt og drept mens de så på biler hos en bilforhandler, ifølge nyhetsnettstedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer