Ubestridt på toppen

Etter å ha befestet sin posisjon under det tamme landsmøtet gjøv Carl I. Hagen løs i kjent stil fra talerstolen på Youngstorget i går. Men verstingene Jan Simonsen og Øystein Hedstrøm nekter å holde kjeft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet kledde i går opp Hedstrøm og Simonsen med artikler fra den meget rikholdige bua med Frp-effekter på partilandsmøtet i Oslo. Øystein Hedstrøm, med norsk politikks mest imponerende hentesveis og hårtransplantasjon, ønsket å unngå Frp-kapsen.

- Her er verstingene som nekter å gi seg, sa Jan Simonsen spøkefullt til partikolleger som så logobekledningen.

Pliktløp

De benekter at de kjeder seg på landsmøtet. Men inne i salen på Folkets Hus er det ingen som lukter konflikt om politiske vedtak eller seriøse utbrudd mot ledelsen. Riktignok lot partiledelsen enkelte delegater blåse seg opp under vedtektsdebatten og sentralstyrets beretning om året som gikk. Men straks lufta var gått ut av Kleppe-sympatisørene, var resten av dagen et pliktløp så blottet for spenning og grundig debatt at møtet var ferdig en halv time før skjema. Slik blir det når de verste verstingene er ekskludert og utmeldt, og partiet har et desperat behov for ro og «samling i bånn».

Men bestekameratene Jan Simonsen og Øystein Hedstrøm vil fortsatt ha det gøy.

Ny turné

- Jeg holdt klokelig kjeft under bråket. Derfor brenner jeg inne med mye frustrasjon som ikke kommer ut. For akkurat nå er det tid for å fokusere på politikk, sier Simonsen.

Men både han og Hedstrøm lover at de på ingen måte akter å bli usynlige for å tekkes partiledelsen i Frp. Begge to kommer til å være mer aktive i valgkampen enn tidligere.

Men denne gangen lover Hedstrøm og Simonsen å varsle partiledelsen om hvilke spillopper de vil finne på.

- Partiledelsen har bestemt at alle valgkamparrangementer skal innmeldes og koordineres fra partikontoret, sier Øystein Hedstrøm og fortsetter med et leggspark til Hagen:

- Vi må jo regne med at partiledelsen ikke bare har laget denne regelen for å ha kontroll med arrangementene, men også for å kunne suge til sitt bryst alle gode ideer Jan og jeg har, sier Hedstrøm. Han har allerede valgkampopplegget klart.

- Vi har skaffet oss en campingvogn, og i den skal jeg og noen søte og ressurssterke Frp-kvinner reise rundt i Østfold.

Seier

Øystein Hedstrøm var i går oppglødd over det han betraktet som en knusende seier på landsmøtet i går. Hedstrøm holdt et flammende innlegg mot å endre vedtektene slik at partiets leder og nestleder skal ha førsterett på de øverste plassene fylkenes stortingsnominasjon. Det var nettopp dette kravet som Carl I. Hagen brukte som begrunnelse for å ekskludere Dag Danielsen. Han flyttet seg ikke frivillig til fordel for Siv Jensen i Oslo. Vedtektsendringer krever 2/3-flertall, og forslaget falt.

Men Hagen ville unngå formelt tap. Derfor stemte han sammen med Hedstrøm mot vedtektsendringen.

HAGENS PØLSEFEST: 1000 mennesker samlet seg til pølser, is og brus for å høre Carl I. Hagens tale på Youngstorget i går.