Ubevæpnede Walter Scott ble skutt åtte ganger i ryggen. Nå er politimann tiltalt for drap

Stanset av politiet for knust baklykt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Politimannen som ble filmet da han skjøt og drepte en svart, ubevæpnet mann i South Carolina i april, er nå tiltalt for drapet.

Firebarnsfaren Walter Scott jr. (50) ble skutt og drept av den hvite politimannen Michael Slager (33) i North Charleston 4. april i år. En tilfeldig forbipasserende filmet det som skjedde med mobilkameraet sitt. Filmen viser hvordan Scott, som var ubevæpnet, løper bort fra Slager.

Politimannen stanset Scott fordi sistnevnte kjørte en bil med en ødelagt baklykt. Etter det som beskrives som en krangel og et basketak, løper Scott fra stedet, med ryggen til Slager.

Politimannen skyter så åtte skudd mot Scott, som faller om. Mobilfilmen viser så hvordan Slager løper mot Scott, og deretter kaster våpenet sitt fra seg.

Slager ble siktet etter at politiet fikk tilgang til en mobilvideo av drapet i april.

Politimannen hadde hevdet at Scott forsøkte å ta elektrosjokkpistolen hans, men videoen viste at Slager forklarte seg usant.

Etterforsket i 2013 Slager ble etterforsket allerede i 2013 ble etterforsket for politivold. Også den gang var en elektrosjokkpistol sental i etterforskningen, melder BBC.

Slager ble i 2013 anmeldt av en mann ved navn Mario Givens. Han forklarte den gang, ifølge BBC, at Slager hadde banket på hjemme hos ham og ropt: Kom ut, ellers avfyrer jeg elektrosjokkvåpenet («Come outside or I'll 'Tase' you»).

Givens sier at han gikk ut med henda i været, men at han likevel ble skutt med sjokkvåpenet. Givens' bror skal ha vært under etterforskning, og Slager skal ha forvekslet de to.

Saken ble henlagt. Nå granskes den på nytt.

Skyldte bidrag Det har vært ulike demonstrasjoner mot politidrapet i South Carolina.

Walter Scotts foreldre mener sønnen løp fordi han skyldte barnebidrag.

- Jeg tror han ikke ville tilbake i fengsel. Derfor løp han, sier faren Walter Scott Sr. til NBC.

Ifølge avisa «South Carolina's Post and Courier» er Scott tidligere blitt arrestert rundt ti ganger, hovedsakelig fordi han ikke har møtt i retten grunnet mangel på betaling av barnebidrag.

Scott jobbet ifølge CNN tidligere i Kystvakten. Drapet utløste omfattende protester mot politivold mot svarte, både i Charleston og mange andre steder i USA.