Ubevæpnet døv bilist skutt og drept av politiet i USA

Myndighetene i North Carolina har startet etterforskning etter at en døv mann ble skutt og drept av en politimann som først hadde forsøkt å stoppe ham for råkjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daniel Harris (29), som brukte tegnspråk for å kommunisere, stoppet ikke da han ble vinket inn, og dermed la politibetjent Jermaine Saunders på hjul i en 13 kilometers biljakt som endte på fatalt vis utenfor Harris' hjem i Charlotte.

Føreren stanset bilen sin i nabolaget, og det oppsto en konfrontasjon som førte til at et skudd ble avfyrt, opplyser talsmann Michael Baker for utrykningspolitiet i delstaten.

Føreren døde på stedet, skriver Baker i en pressemelding. Det ble ikke funnet noe våpen på ham, ifølge den lokale TV-kanalen WSOC.

Saunders er suspendert mens etterforskerne går gjennom bevisene i saken, deriblant videoer fra bilens dashbord og politimannens kroppskamera.

En nabo WSOC har snakket med, kaller skyteepisoden «fullstendig uakseptabel».

- Han hørte ikke engang sirenen, han hørte ingenting. Når du stopper en som er døv, er vedkommende funksjonshemmet, sier Mark Barringer.

Harris' familie har startet en pengeinnsamling via internett for å dekke utgiftene til begravelsen. Om det blir penger til overs, skal disse «brukes til å opprette en stiftelse i hans navn for å utdanne og trene politibetjenter i å håndtere døve mennesker», opplyser familien.

(NTB)