Ublodig slutt på gisseldrama

Etter ett døgns beleiring er gisseldramaet ved Burmas ambassade i Bangkok nå over. Okkupantene friga gislene og ble siden fløyet til grensen til Burma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var fem væpnede menn som i går stormet inn i Burmas ambassade i Bangkok og holdt 89 mennesker fanget i ambassaden. 38 personer ble holdt som rene gisler, mens ytterligere 51, blant annet elever på ambassadens skole, var i bygningen men gjemte seg under det ett døgn lange dramaet. De krevde at alle politiske fanger i Burma skulle settes fri, samt at militærjuntaen innleder samtaler med fredsprisvinner Aung San Suu Kyi.

Udramatisk løsning

Nå er alle gislene satt fri, og gisseltakerne er fløyet i to helikoptre til den burmesiske grensa. Med ombord var Thailands fungerende utenriksminister og en annen tjenestemann som fulgte med til grensa som gisler. De ble senere satt fri.

I samtaler med politiet sa gisseltakerne at de var fjorten stykker. Det viste seg at de kun var fem. Men de var bevæpnet med automatvåpen og håndgranater, og truet med at 'hva som helst' kunne skje hvis de ikke fikk fritt leide til grensa, ifølge AP.