Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UCK: Flere hundre sivile kosovoalbanere drept

Serbiske halvmilitære grupper har drept flere hundre kosovoalbanere i byen Djakovica i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldingen kommer fra den kosovoalbanske geriljaen UCK. Mssedrapene skal ha vært hevnaksjoner etter at NATO-fly i natt bombet en serbisk militærleir i nærheten.

- De forteller oss at 70 drepte ble funnet i bare to hus, men at hundrevis er drept over hele byen, sier kosovoalbanske kilder i geriljaen UCK til nyhetsbyrået Reuters.

Det var ikke umiddelbart noen mulighet til å kontrollere nyheten. Utenlandske observatører forlot Kosovo forrige lørdag, og utenlandske journalister er blitt utvist.

Djakovica er nesten 100 prosent kosovoalbansk og ligger nær grensen til Albania. Representanter for UCK sier de har vært i kontakt med øyenvitner som forteller om halvmilitære serbiske grupper som gikk berserk i byen i ly av mørket.

Andre kosovoalbanske kilder forteller Reuters at innbyggerne i Pristina har hørt vill skyting hele natten, men at de ikke våget forsøke å finne ut hva som foregikk.

- Vi er avskåret fra verden. Vi er avskåret fra kontakt med andre byer, ja selv fra gate til gate, siterer de fra en telefonsamtale til Pristina i natt.

(NTB-Reuters)