Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- UCK-geriljaen godtar fredsavtale for Kosovo

UCK-geriljaen godtar fredsavtalen for Kosovo, opplyser USAs spesialutsending Chris Hill etter to dagers samtaler med UCK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- UCKs generalstab har bedt ambassadør Hill formidle til utenriksminister Madeleine Albright at den har godtatt Rambouillet-avtalen og gitt tillatelse til at den undertegnes, sa Phil Reeker, talsmann for Hill.

Han sa Hill hadde tilbrakt over seks timer med UCK-kommandantene i et trygt hus et eller annet sted i det sentrale Kosovo.

Reeker var noe reservert i sin reaksjon på UCK-kunngjøringen. Et løfte er vel og bra, sa Reeker, men den amerikanske regjering gjerne vil gjerne se underskriften på papiret før den er fornøyd.

- Vi har holdt på med denne prosessen ett år. Det har vært noen falske meldinger og påfølgende frustrasjoner, så la oss vente og se, sa han.

Nyheten kommer like etter meldingen om at UCK-kommandantene hadde reist alvorlige innvendinger mot avtalen, og neppe ville undertegne med det første. Innvendingene gjaldt punktet om avvæpning og tilføyelsen om at russiske soldater skal få henge seg på NATO-styrken.

(NTB-Reuters)