UCK-geriljaen tok fem gisler

Fem serbere ble kidnappet av «albanske terrorister» natt til i dag i nærheten av Vucitrn helt nord i provinsen, ifølge det serbiske informasjonskontoret i Pristina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Betegnelsen «albanske terrorister» benyttes konsekvent av jugoslaviske myndigheter for å beskrive medlemmer av den kosovoalbanske geriljaen UCK, som kjemper mot serbiske sikkerhetsstyrker i Kosovo.

Ifølge informasjonssenteret var angriperne i uniformer med UCK-symboler på. De fem serberne - tre menn og to kvinner, som alle er i 60-årene, ble tatt i landsbyen Nevoljane like ved Vucitrn.

Informasjonssenteret opplyser at de fem er en vaktmann ved en kraftstasjon, hans to brødre og deres hustruer. En sjette person, hustruen til vaktmannen, klarte å komme seg unna.

Politiet har satt i gang en storstilt jakt på gjerningsmennene, og Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) er varslet.

Utenriksminister Knut Vollebæk, som for tiden er formann i OSSE, er ventet til Pristina i løpet av fredag. Dermed får han en gisselaksjon i fanget, også under denne reisen til Jugoslavia.

Kidnappinger og andre former for brudd på våpenhvilen fra oktober i fjor bidrar til stadige spenninger i Kosovo mellom UCK og de serbiske sikkerhetsstyrkene.

(NTB-AFP)