Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UCK-geriljaen tok gisler igjen

Fem serbere ble kidnappet av «albanske terrorister» i natt i nærheten av Vucitrn helt nord i provinsen. Knut Vollebæk får dermed sin andre gisselkrise i fanget på to uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Betegnelsen «albanske terrorister» benyttes konsekvent av jugoslaviske myndigheter for å beskrive medlemmer av den kosovoalbanske geriljaen UCK, som kjemper en innbitt kamp mot serbiske sikkerhetsstyrker i Kosovo.

Ifølge informasjonssenteret var angriperne i uniformer med UCK-symboler på. De fem serberne - tre menn og to kvinner - ble tatt i landsbyen Nevoljane like ved Vucitrn.

Informasjonssenteret opplyser at det er en vaktmann ved en kraftstasjon, hans to brødre og deres hustruer som er tatt som fanger. En sjette person, hustruen til vakmannen, klarte å komme seg unna.

Politiet har satt i gang en storstilt jakt på gjerningsmennene, og Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) er varslet.

Utenriksminister Knut Vollebæk, som for tiden er formann i OSSE, er ventet til Pristina i løpet av dagen. Dermed får han en gisselaksjon i fanget, også under denne reisen til Jugoslavia.

(NTB-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling