- UCK villig til å samarbeide med Rugova

Den politiske fløyen av Kosovos frigjøringshær (UCK) er villig til å samarbeide med den moderate kosovoalbanske lederen Ibrahim Rugova, sier en UCK-talsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dersom han vil samarbeide, skal det ikke stå på oss, sier Jakup Krasniqi, talsmann for UCKs politiske leder Hashim Thaci, til den tyske avisen Süddeutsche Zeitung.

Men han legger til at UCK ikke venter seg stort av samarbeidet, sier han, og viser til erfaringene fra forhandlingene i Rambouillet, før bombeangrepene tok til.

- Den kosovoalbanske delegasjonen var enige om å opprette en provisorisk regjering, og UCK skulle utnevne en representant. Men vi venter fortsatt på at Kosovos demokratiske forbund (Rugovas parti) skal sende sine representanter til den provisoriske regjeringen, sier Krasniqi.

Ibrahim Rugova har stått i spissen for Kosovos ti år lange ikkevoldelige kamp mot serbisk styre, men havnet i fjor i skyggen av UCK-geriljaens væpnede kamp. Rugova forlot Kosovo 5. mai, med Beograds velsignelse. Han er ventet tilbake til Kosovo i nær framtid. Hans fravær har gitt UCK frie hender til å konsolidere sin stilling både i Kosovo og i de store flyktningemiljøene. Mange kosovoalbanske ledere støtter derfor Thacis provisoriske regjering.

(NTB-AFP)