Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Visumnekt til Russland:

UD: - Forholdet til Russland er robust

Trine Skei Grande og Bård Vegar Solhjell nektet innreise til Russland.

NEKTET TIL RUSSLAND: SVs Bård Vegar Solhjell og Venstres Trine Skei Grande ble nektet visum til Russland. UD mener forholdet til Russland er robust. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
NEKTET TIL RUSSLAND: SVs Bård Vegar Solhjell og Venstres Trine Skei Grande ble nektet visum til Russland. UD mener forholdet til Russland er robust. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Visumnekten er ikke et uttrykk for at forholdet til Russland er forverret, mener Utenriksdepartementet. NUPI-forsker Julie Wilhelmsen er enig.

- Tidspunktet for den russiske beslutningen om å ilegge stortingsrepresentantene visumnekt ligger trolig tilbake i tid. Vi kan ikke se at det er konkrete saker i det bilaterale forholdet akkurat nå som har utløst dette, sier pressetalsmann Frode Overland Andersen i UD til NTB.

- Det norsk-russiske forholdet er robust og videreføres på grunnlag av felles interesser, fortsetter han.

NUPI-forsker Julie Wilhelmsen er selv nektet innreise i Russland og står trolig på den samme listen fra 2014 som Venstres Trine Skei Grande og SVs Bård Vegar Solhjell.

- Visumnekten er et uttrykk for en anspent situasjon mellom Norge og Russland, men den er ikke ny og innebærer ikke at forholdet er blitt verre eller at trusselnivået har eskalert, sier Wilhelmsen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling