Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UD: - Heroinsiktet norsk kvinne er løslatt av ugandisk politi

En norsk kvinne i 50-åra ble pågrepet og siktet for besittelse av over tre kilo heroin i Uganda i mars. I går ble hun løslatt av politiet i landet, bekrefter UD.

RANSAKET: Politiet i Uganda ransaket kofferten til kvinnen i 50-åra, som ble siktet for å ha tatt med over 3 kilo heroin. Foto: Myndighetene i Uganda
RANSAKET: Politiet i Uganda ransaket kofferten til kvinnen i 50-åra, som ble siktet for å ha tatt med over 3 kilo heroin. Foto: Myndighetene i Uganda Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I mars ble det bekreftet via ugandiske myndigheter at en norsk kvinne i 50-åra var arrestert i landet, siktet for heroinbesittelse.

Kvinnen skal ha blitt stoppet på Entebbe-flyplassen i landet med 3706 gram heroin, ifølge politiet i landet. Hun ble pågrepet ved bagasjeinnsjekkingen på flyplassen, som ligger like utenfor landets hovedstad Kampala.

I natt skrev TV2 at de har vært i kontakt med familiemedlemmer av kvinnen, og at de opplyser at hun nå skal være tilbake i Norge.

- Forlot Uganda

Overfor Dagbladet bekrefter pressevakt ved UD, Frode Andersen, at de har fått informasjon om løslatelsen.

- Vi kan bekrefte at en norsk statsborger som var fengslet i Uganda er løslatt, og forlot Uganda i går, sier Andersen til Dagbladet.

Hva som er bakgrunnen for løslatelsen er foreløpig ikke kjent.

Familien til kvinnen sier til TV2 at hun fløy fra Brussel til Oslo torsdag kveld, etter å ha forlatt Uganda.

Pressevakt Andersen ved UD kan imidlertid ikke bekrefte overfor Dagbladet fredag morgen at kvinnen er tilbake i Norge.

Ransaket koffert

Ifølge ugandisk politiet skulle kvinnen egentlig på et fly til Brussel da hun ble stoppet, den 14. mars.

De friga både bilder av at de gjennomsøkte kofferten hennes på flyplassen, samt selve beslagene. Bildene viste tre forskjellige poser som var pakket og teipet sammen.

Beslaget ble videre sendt til analyser på et laboratorium i landet, og kvinnen ble siktet for ulovlig besittelse av narkotika.

Konsulærhjelp

Allerede kort tid etter pågripelsen i mars ble det kjent at Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Uganda var informert om saken.

- Vi er kjent med at det skal være en norsk borger som er fengslet i Uganda. Ambassaden jobber nå med å få det bekreftet for å kunne tilby den hjelpen vi tilbyr i slike sammenhenger, sa pressekontakt i UD, Ane Lunde, til Dagbladet den 21. mars. Lunde informerte da også om at kvinnen ville bli tilbudt konsulær bistand fra Norges ambassade.

Smuglerute
​Entebbe er Ugandas eneste internasjonale flyplass, har hatt omfattende problemer med narkotikasmugling de seinere åra. Politiet har advart mot økt omfang av utlendinger som forsøker å smugle narkotika via flyplassen, samtidig som det de siste åra er blitt avslørt flere politifolk ved flyplassen som har bidratt til smugling.

Blant annet avslørte avisa Daily Monitor i fjor at organiserte grupper med flere høytstående politifolk skal ha bidratt til smugling ut av landet. Flere av disse skal ha blitt pågrepet og suspendert.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!