HÅPET SVINNER: Ifølge UD er det ikke lenger sannsynlig å finne overlevende etter terroraksjoen mot Statoil-anlegget i In Aménas. Foto:  REUTERS/Louafi larbi
HÅPET SVINNER: Ifølge UD er det ikke lenger sannsynlig å finne overlevende etter terroraksjoen mot Statoil-anlegget i In Aménas. Foto: REUTERS/Louafi larbiVis mer

UD: - Ikke lenger sannsynlig å finne overlevende

Håpet svinner i In Aménas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Fredrik Ljone Holst): Utenriksdepartementet tror ikke lenger det er sannsynlig å finne overlevende etter gisselaksjonen ved In Aménas i Algerie. Kripos' ID-gruppe fortsetter sitt arbeid i hovedstaden Alger.

- Vi har forstått algeriske myndigheter slik at det fortsatt pågår søk og en gjennomgang ved gassanlegget, men dette er ikke lenger et søk etter overlevende. De leter blant annet etter udetonerte eksplosiver, opplyser pressekontakt Veslemøy Lothe Salvesen i Utenriksdepartementet (UD) til NTB.

Hun sier UD har bedt om en formell bekreftelse fra algeriske myndigheter når søket i In Aménas er avsluttet, men legger til at de foreløpig ikke har mottatt noen slik beskjed.

Kripos jobber videre I Alger fortsetter arbeidet med å identifisere de drepte etter gisselaksjonen.

- Kripos har tilgang og jobber fortsatt i Alger. De er ikke ferdige med å undersøke den gruppen av drepte som de er gitt tilgang til, forklarer Lothe Salvesen.

Sju personer fra Kripos' ID-gruppe er på plass i Algeries hovedstad for å bistå i identifiseringsarbeidet.

Fem formelt savnet Når en eventuell identifisering er klar, er det Statoil som først vil går ut med denne informasjonen. UD og Kripos vil ikke gi noen kommentarer før navnene på eventuelle identifiserte ofre er offentliggjort.

Fem nordmenn er fortsatt formelt savnet etter terrorangrepet forrige uke. Ytterligere 12 nordmenn jobbet ved anlegget som ble angrepet, men slapp unna da en islamistisk gruppe slo til onsdag 16. januar. (©NTB)