UD: - Ingen grunn til at Islamsk Råd skal stå på terrorliste

Norge ber myndighetene i De forente arabiske emirater om en forklaring.

PARTNER:
Generalsekretær Islamsk Råd, Mehtab Afsar (t.v.) i samtale med statsminister Erna Solberg (H) etter demonstrasjonen mot Den islamske staten (IS) og Profetens Ummah utenfor Stortinget i Oslo i sommer. Utenriksdepartementet kaller Islamsk Råd en partner i kampen mot ekstremisme, og ber Emiratene om en forklaring. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PARTNER: Generalsekretær Islamsk Råd, Mehtab Afsar (t.v.) i samtale med statsminister Erna Solberg (H) etter demonstrasjonen mot Den islamske staten (IS) og Profetens Ummah utenfor Stortinget i Oslo i sommer. Utenriksdepartementet kaller Islamsk Råd en partner i kampen mot ekstremisme, og ber Emiratene om en forklaring. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge har instruert ambassaden om å ta kontakt med myndighetene i De forente arabiske emirater etter at det ble kjent at Islamsk Råd står på landets terrorliste sammen med blant annet al-Qaida, melder NTB.

- Utenriksdepartementet stiller seg uforstående til at Islamsk Råd Norge skulle stå på en slik liste. Vi har instruert ambassaden om å ta kontakt med myndighetene i De forente arabiske emirater, og det er allerede sendt en note til utenriksdepartementet i Abu Dhabi der Norge ber om en forklaring, skriver Statssekretær Bård Glad Pedersen (H) i en epost til Dagbladet.

- Viktig partner Han skriver at Islamsk råd er en viktig partner for norske myndigheter i kampen mot ekstremisme.

Ifølge UDs pressevakt, Rune Bjåstad, er utenriksminister Børge Brende (H) på vei tilbake til Norge i fly, etter å ha  besøkt De forente arabiske emirater i helgen i forbindelse med en høynivåkonferanse.

Brende hadde også samtaler med landets myndigheter, men det at Islamsk Råd er ført opp på landets terrorliste, ble ikke nevnt.

Den norske regjeringen har ifølge UD ikke vært kjent med at Islamsk Råd er stemplet som en terrororganisasjon i det oljerike landet. De forente arabiske emirater er en nær alliert til både Saudi-Arabia og USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer